Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

ΗΑΕ: Οι ενεργειακές εταιρείες υποστηρίζουν τον καθαρό μηδενικό στόχο για το 2050

ΗΑΕ: Οι ενεργειακές εταιρείες υποστηρίζουν τον καθαρό μηδενικό στόχο για το 2050
Η COP28 θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου

Ανώτατο στέλεχος πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε τη Δευτέρα ότι περισσότερες από 20 εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις του για περιορισμό των εκπομπών άνθρακα ενόψει της συνόδου κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.

«Για πάρα πολύ καιρό, αυτή η βιομηχανία θεωρείται μέρος του προβλήματος, ότι δεν κάνει αρκετά και σε ορισμένες περιπτώσεις εμποδίζει ακόμη και την πρόοδο», δήλωσε ο πρόεδρος της COP28 Sultan al-Jaber σε μια διάσκεψη πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Άμπου Ντάμπι.

«Αυτή είναι η ευκαιρία σας να δείξετε στον κόσμο ότι, στην πραγματικότητα, είστε κεντρικός στη λύση», είπε, απευθυνόμενος σε μεγάλες εταιρείες ενέργειας.

Θετική απάντηση

Ο Jaber είπε ότι περισσότερες από 20 εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου απάντησαν θετικά στις εκκλήσεις για ευθυγράμμιση γύρω από το καθαρό μηδέν έως το 2050, μηδενισμό των εκπομπών μεθανίου και εξάλειψη των εκρήξεων ρουτίνας έως το 2030 χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η σύνοδος κορυφής COP28 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης