Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street:Πτώση 1,4% για τον S&P και 1,5% για τον Nasdaq

Wall Street:Πτώση 1,4% για τον S&P και 1,5% για τον Nasdaq

388 μονάδες έχασε ο Dow

Υποχώρηση στη Wall Street την Τρίτη στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών αφότου οι τελευταίες εκθέσεις για τις πωλήσεις κατοικιών και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών προκάλεσαν ανησυχία για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ.


Ο Dow Jones έχασε 388 μονάδες, ή 1,14% στις 33.618 μονάδες
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,47% στις 4.273 μονάδες, καθώς βυθίστηκε κάτω από τις 4.300 για πρώτη φορά από τις 9 Ιουνίου.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,51% στις 690,75 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,57% στις 13.063 μονάδες.

Οι πωλήσεις νέων κατοικιών Αυγούστου έχασαν τις προσδοκίες καθώς ανήλθαν συνολικά σε 675.000 τον μήνα, μειωμένες κατά 8,7% από τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν συνολικά 695.000, που θα αντιπροσώπευε πτώση 2,7% από τα μη αναθεωρημένα στοιχεία του Ιουλίου.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board υποχώρησε στο 103 τον Σεπτέμβριο, από 108,7 τον Αύγουστο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 105,5, σύμφωνα με συναινετικές εκτιμήσεις του Dow Jones. Ο δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στο 73,7, κάτω από το επίπεδο που οι αναλυτές συνδέουν με την ύφεση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, προειδοποίησε ότι τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν περαιτέρω για να περιοριστεί ο πληθωρισμός, σχόλια που ενίσχυσαν το πτωτικό κλίμα την Τρίτη. Οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν, με το SPDR S&P Regional Banking ETF να καταγράφει πτώση 0,7%. Οι μετοχές της Wells Fargo υποχώρησαν περισσότερο από 1%, ενώ η Morgan Stanley έχασε σχεδόν 1%.

Ο Nasdaq έχει υποχωρήσει περισσότερο από 6% τον Σεπτέμβριο, ενώ ο S&P 500 και ο Dow έχασαν περισσότερο από 4% και 2%, αντίστοιχα. Μεταξύ των καταλυτών που ωθούν τις μετοχές προς τα κάτω αυτόν τον μήνα είναι η προειδοποίηση της Federal Reserve για λιγότερες μειώσεις επιτοκίων το επόμενο έτος.

Οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα παρακολουθούν επίσης τις διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον, καθώς οι νομοθέτες ελπίζουν να αποτρέψουν ένα κλείσιμο της κυβέρνησης που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ήδη από την 1η Οκτωβρίου, εάν το Κογκρέσο δεν συμφωνήσει σε ένα νομοσχέδιο για τις δαπάνες.

Ωστόσο, η επερχόμενη εποχική αναταραχή στην αγορά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα παράθυρο για τους επενδυτές. Αν και ο Οκτώβριος είναι γνωστός ως ο «μήνας των Jinx» λόγω των συντριβών του 1929 και του 1987, έχει επίσης τη φήμη του «δολοφόνου της αρκούδας», σύμφωνα με το «Stock Trader's Almanac».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης