Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Κακοκαιρία Elias: Έρχονται καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Κακοκαιρία Elias: Έρχονται καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Χειρότερα καιρικά φαινόμενα αναμένονται σε Θεσσαλία και Εύβοια

Τοπικές βροχές και καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία Elias που πλήττει την χώρα από το πρωί της Δευτέρας 25/9/2023, ενώ το δεύτερο κύμα αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα το βράδυ. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχίσει να επηρεάζει τη χώρα μέχρι και την Πέμπτη 28/9/2023, όταν και τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν σταδιακά.

Όπως αναμενόταν, η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα βρίσκονται στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών προσπαθούν να λάβουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα υπό τον φόβο νέων πλημμυρών.

Άστατος καιρός θα επικρατήσει ξανά στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Σε αυτές τις περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά.


Πρόβλεψη για την Τετάρτη

Την Τετάρτη (27/09/2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.


Πρόβλεψη για την Πέμπτη

Την Πέμπτη (28/09/2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.


ΑΤΤΙΚΗ

Στο λεκανοπέδιο Αττικής αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης