Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις»

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις»

Με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) συναντήθηκε την Τρίτη (26/9) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης σημειώθηκε ότι η ελληνική οικονομία ενισχύθηκε σημαντικά τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και διατηρεί ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, ενώ προχωρά ο σταδιακός μετασχηματισμός του παραγωγικού υποδείγματος.

Εξετάστηκαν, παράλληλα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ιδιωτική επιχειρηματικότητα, οι προοπτικές της αγοράς εργασίας, η δημιουργία και κάλυψη καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, η εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού ώστε να διαθέτει υψηλού επιπέδου δεξιότητες, οι δυνατότητες για περαιτέρω προσέλκυση επενδύσεων, στρατηγικοί στόχοι όπως η πράσινη μετάβαση, αλλά και οι προκλήσεις οι οποίες απορρέουν από τις πληθωριστικές πιέσεις που καταγράφονται πανευρωπαϊκά.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στην περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, τη βελτίωση της ταχύτητας στην απονομή δικαιοσύνης, τους αυστηρούς ελέγχους σε κάθε εστία ανομίας, την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την αύξηση των εισοδημάτων.
Μητσοτάκης: Συζήτησε με την αντιπροσωπεία του ΣΕΒ την αποκατάσταση των πλημμυροπαθών περιοχών στη Θεσσαλία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη του ΣΕΒ συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα του ιδιωτικού τομέα να συνεισφέρει οργανωμένα στην αποκατάσταση των πλημμυροπαθών περιοχών στη Θεσσαλία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι μέλη του Συνδέσμου μπορούν αφενός να αναλάβουν την επισκευή, ανακατασκευή, αλλά και ουσιαστική αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων που έχουν υποστεί φθορές, και αφετέρου να συμβάλλουν στο ταμείο της κρατικής αρωγής, μέσω του οποίου χρηματοδοτείται η αποκατάσταση κατεστραμμένων σπιτιών.

Ο ΣΕΒ

Ο ΣΕΒ, τόνισε ότι η κυβερνητική περίοδος ξεκίνησε με θετικές πρωτοβουλίες για τη λειτουργία της οικονομίας και την ενίσχυση της βιώσιμης και συμπεριληπτικής ανάπτυξης και ανέδειξε την ανάγκη συνέχισης και επιτάχυνσης του μεταρρυθμιστικού έργου. Ο ΣΕΒ σημείωσε πώς για να ανέβει η Ελλάδα κατηγορία στην ανάπτυξη καλείται να ολοκληρώσει μικρές επαναστάσεις που θωρακίζουν την κοινωνική ευημερία, βελτιώνουν περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, δημιουργούν ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας και αυξάνουν τα δημόσια έσοδα.

Ειδικότερα ο ΣΕΒ ανάδειξε τις τομές που απαιτούνται για την επιχειρηματική μεγέθυνση, τον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας, τις επενδύσεις εγχώριας προστιθέμενης αξίας, τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων στην πράσινη μετάβαση, το άλμα μπροστά στην ανάπτυξη ταλέντου, τη ταχύτερη βιομηχανική ανάπτυξη, την καλύτερη λειτουργία του κράτους με δομική πάταξη της γραφειοκρατίας.
Τέλος, με αφορμή τις πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές, ο ΣΕΒ παρουσίασε τη συμβολή των μελών του στον εθνικό σκοπό αποκατάστασης της Θεσσαλίας. Σημείωσε όμως ότι η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην ενεργειακή μετάβαση, αλλά να αφορά το σχεδιασμό υποδομών, την προστασία βιομηχανικών εγκαταστάσεων, την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αλλά και τις απαραίτητες αλλαγές στις δομές της δημόσιας διοίκησης.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος τόνισε: «Η Ελλάδα, έχει μπει σε ένα νέο κύκλο, κερδίζοντας καθημερινά την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Σε αυτό έχει παίξει καθοριστικό ρόλο η σταθερότητα και η συνεχής διάθεση για μεταρρυθμίσεις που θωρακίζουν τη χώρα. Στη συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε 7+1 τομές που εκτιμούμε ότι ανεβάζουν την Ελλάδα κατηγορία στην ανάπτυξη και θωρακίζουν περαιτέρω την κοινωνική ευημερία σε ένα περιβάλλον συνεχών ανατροπών».

Ο ΣΕΒ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του: Ευθύμιο O. Βιδάλη, Γιάννη Γιώτη, Σπύρο Θεοδωρόπουλο, Ευάγγελο Μυτιληναίο, Μάρκο Βερέμη, Ευτύχιο Βασιλάκη, Βασίλη Ψάλτη και τον Γενικό Διευθυντή του Γιώργο Ξηρογιάννη

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης