Πολωνία: Αιολικό έργο της Baltic Power για παροχή ενέργειας σε πάνω από 1,5 εκ. νοικοκυριά

Πολωνία: Αιολικό έργο της Baltic Power για παροχή ενέργειας σε πάνω από 1,5 εκ. νοικοκυριά

Θα κοστίσει 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Northland Power ανακοίνωσε ότι το υπεράκτιο αιολικό έργο της Baltic Power ισχύος 1100 MW στην Πολωνία πληροί όλες τις προϋποθέσεις και έχει καταλήξει σε πράσινη χρηματοδότηση χωρίς προσφυγή, σύμφωνα με το renews.biz.

Μόλις τεθεί σε λειτουργία, το έργο αναμένεται να παρέχει καθαρή ενέργεια σε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια πολωνικά νοικοκυριά ετησίως.

Το συνολικό ποσό είναι 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου το 80% του εκτιμώμενου συνολικού κόστους κεφαλαίου της Baltic Power που είναι 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κοινοπραξία του έργου

Μια κοινοπραξία 25 χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων υποστηρίζει το έργο, μεταξύ των οποίων η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η Euler Hermes, το Ταμείο Εξαγωγών και Επενδύσεων της Δανίας και η Εξαγωγική Ανάπτυξη του Καναδά.

Η Baltic Power θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο βοηθώντας την πολωνική κυβέρνηση να επιτύχει τον στόχο της για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπου η εγκατεστημένη ισχύς υπεράκτιας αιολικής ενέργειας αναμένεται να φτάσει τα 11 GW έως το 2040.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης