Reuters: Το scouting της Shell σε ΑΠΕτζήδες… της Ινδίας

Reuters: Το scouting της Shell σε ΑΠΕτζήδες… της Ινδίας

Αναζητά συνεργάτες για ανανεώσιμες πηγές ενεργητικού στην ασιατική χώρα

Η Shell γνωστοποίησε την Πέμπτη 21/9/2023 ότι αναζητά συνεργάτες για να επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενεργητικού που αναπτύσσονται και λειτουργούν από την ινδική επιχείρηση Sprng Energy, όπως δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters.

Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Wael Sawan (CEO της μεγάλης εταιρείας καυσίμων) να ενισχύσει τα κέρδη.

Η Sprng την οποία η Shell εξαγόρασε από την Actis τον Αύγουστο του 2022 έναντι 1,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναπτύσσει και προμηθεύει ηλιακή και αιολική ενέργεια σε εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ινδία (θεωρείται σημαντική αγορά ανάπτυξης στον τομέα της ενέργειας τις επόμενες δεκαετίες).


Στόχος είναι η ενίσχυση της Shell

Η κίνηση είναι μέρος του σχεδίου του Sawan να ενισχύσει τις επιδόσεις και τις αποδόσεις της Shell, το οποίο περιλαμβάνει τον διπλασιασμό των εργασιών πετρελαίου και φυσικού αερίου και τη μείωση κάποιων επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε νέα έργα (του ομίλου Sprng Energy) διερευνώντας παράλληλα ευκαιρίες συνεργασίας με επενδυτές που θέλουν να αναπτύξουν κεφάλαια σε λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία χωρίς κίνδυνο, με τη Shell να διατηρεί μερίδιο σε τέτοια περιουσιακά στοιχεία. Αυτή η εστίαση στην κεφαλαιακή πειθαρχία θα επιτρέψει στη Shell να επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», ανέφερε η εταιρεία στο Reuters.

Η στρατηγική του Sawan έχει εξοργίσει ορισμένους επενδυτές που επικεντρώνονται στο κλίμα. Ο Thomas Brostrom (επικεφαλής της γενιάς ανανεώσιμων πηγών της Shell), αποχώρησε από την εταιρεία τον Ιούνιο.


Κινήσεις της Shell τους τελευταίους μήνες

Η Shell πούλησε τους τελευταίους μήνες τη λιανική της επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, έθεσε υπό στρατηγική αναθεώρηση 2 διυλιστήρια στη Σιγκαπούρη και τη Γερμανία και αποσύρθηκε από πολλά έργα χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης