Επικαιρότητα

Ποιοι θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης - Τι ποσά να περιμένουν οι δικαιούχοι

Ποιοι θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης - Τι ποσά να περιμένουν οι δικαιούχοι
Τα εισοδηματικά κριτήρια παραμένουν ίδια με πέρυσι

Oι αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης που ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο δεν αλλάζουν την φιλοσοφία του επιδόματος το οποίο πέρυσι έλαβαν 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά.   

Έτσι όπως και πέρυσι – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - το επίδομα θα είναι μεταξύ 100€ - 800€ με προσαύξηση 1000€ για τις πιο κρύες περιοχές. Προσαυξάνεται επίσης 20% για κάθε παιδί. Φέτος ΔΕΝ ισχύει ο διπλασιασμός του επιδόματος για όσους «εγκατέλειψαν» το φυσικό αέριο για να στραφούν στο φυσικό αέριο.  

Το τελικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του 350 με τον λεγόμενο συντελεστή βαθμοημέρας ο οποίος είναι διαφορετικός για κάθε περιοχή της επικράτειας ανάλογα με το πόσο κρύο κάνει. Γι'αυτό και το επίδομα στην Πρέβεζα είναι διαφορετικό από το επίδομα στην Κατερίνη για μια οικογένεια με τον ίδιο αριθμό μελών και τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια.  

Τα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία παραμένουν ίδια: 

-16.000€ για τον άγαμο  

-24.000€ για τον έγγαμο  

Διευρύνεται φέτος όμως το εισοδηματικό κριτήριο από τις 3.000€ στις 5.000€ για κάθε παιδί.  

Για μονογονεϊκή οικογένεια – χωρίς την προσαύξηση τέκνου – το όριο τίθεται στις 26.000€.

Ταυτόχρονα φέτος μπαίνει και ένας κόφτης για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ώστε αν έχουν πάνω από 80.000€ ετήσιο τζίρο να μην είναι δικαιούχοι.  

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης