Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,9% για τον S&P και 1,5% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,9% για τον S&P και 1,5% για τον Nasdaq
76 μονάδες έχασε ο Dow

 Απώλειες στη Wall Street την Τετάρτη μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve ότι θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά έδειξε νέα αύξηση στον ορίζοντα.

Ο Dow Jones έχασε 76 μονάδες ή 0,22% στις 34.440 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,94% στις 4.402 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,97% στις 693,87 μονάδες
Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 1,53% στις 13.469 μονάδες.

Η Fed διατήρησε τα επιτόκια σταθερά, όπως αναμενόταν ευρέως. Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι αναμένεται μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων πριν από το τέλος του έτους στις οικονομικές της προβλέψεις. Η κεντρική τράπεζα σηματοδότησε ότι θα τερματίσει την εκστρατεία της μετά από αυτή την αύξηση και θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το επόμενο έτος —αν και θα διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλότερα επίπεδα για το έτος από ό,τι ανακοινώθηκε τον Ιούνιο. Οι μειώσεις θα ξεκινήσουν από τον επόμενο χρόνο.

Ο Πρόεδρος της Fed Powell είπε ότι η κεντρική τράπεζα θα «προχωρήσει προσεκτικά» στην περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων, αλλά ο επικεφαλής της Fed σημείωσε επίσης ότι έχουν περισσότερη δουλειά να κάνουν για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Ο Powell σχολίασε επίσης ότι μια ήπια προσγείωση για την οικονομία ήταν ακόμα δυνατή και πρωταρχικός του στόχος, αλλά όχι το βασικό του σενάριο. Οι τρεις κύριοι δείκτες κινήθηκαν σε χαμηλά συνεδριάσεων ενώ ο Powell μιλούσε.

«Η οικονομία των ΗΠΑ είναι πολύ ισχυρή και αυτός ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από όσο θέλει η Wall Street», δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής στην Oanda.

Οι μετοχές τεχνολογίας οδήγησαν σε υποχώρηση τον S&P 500 , με τις υπηρεσίες πληροφορικής και επικοινωνιών να είναι οι δύο τομείς με τις χειρότερες επιδόσεις. Οι μετοχές των ακινήτων παρουσίασαν τις καλύτερες επιδόσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης