Η ISG Renewables αναλαμβάνει ηλιακό έργο 27 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η ISG Renewables αναλαμβάνει ηλιακό έργο 27 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο
Πρόκειται για τη 2η εξαγορά από την ISG στην Βρετανία

Η ISG Renewables, μια κοινοπραξία μεταξύ της Innova Renewables και της Greencoat UK Solar, εξαγόρασε τη Manor Farm (ηλιακό αγρόκτημα 27 MW που βρίσκεται κοντά στο Skegness, στο Lincolnshire).

Η πώληση της Manor Farm αποτελεί μέρος της φιλοδοξίας της ISG να χρηματοδοτήσει, να κατασκευάσει και να λειτουργήσει 5 GW δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τα επόμενα 3 έως 5 χρόνια, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή του τρέχοντος αγωγού διανομής Innova 1,5 GW σε ηλιακή ενέργεια και αποθήκευση.

Η συγκεκριμένη κοινοπραξία αναμένεται να συνεισφέρει ουσιαστικά στην καθαρή μηδενική στρατηγική του Ηνωμένου Βασιλείου και να προωθήσει την ενεργειακή ασφάλεια.

Το Manor Farm σχεδιάζεται να ενεργοποιηθεί αργότερα φέτος, με την ανάπτυξη και την κατασκευή του που διαχειρίζεται η Innova.


Δεύτερη επένδυση της ISG στην Βρετανία

Αυτή είναι η δεύτερη εξαγορά από την ISG, με την πρώτη να είναι το Carn Nicholas Solar Park (ηλιακό πάρκο 10 MW στην Ουαλία) το οποίο εξαγοράστηκε τον Απρίλιο του 2023 μετά την κατασκευή που ολοκληρώθηκε νωρίτερα μέσα στο έτος.

Ο διευθυντής επενδύσεων της Innova Daniel Mushin δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το δεύτερο έργο μας με τη Schroders Greencoat. Η εξαγορά της Manor Farm, παράλληλα με τις περαιτέρω εξαγορές τοποθεσιών που αναμένονται το 2023, ενισχύει τη στρατηγική μας συνεργασία και στηρίζει την κοινή μας φιλοδοξία να χρηματοδοτήσουμε και να αναπτύξουμε δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 5 GW τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια».

Ο διευθυντής επενδύσεων της Schroders Greencoat Matt Tingle πρόσθεσε: «Η εξαγορά της Manor Farm και της Carn Nicholas νωρίτερα φέτος, παρέχει μια σταθερή βάση για την επίτευξη αυτών των επενδυτικών στόχων καθώς και των στόχων της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για 70 GW ηλιακής ενέργειας έως το 2035».


Υπάρχοντα και υπό σχεδίαση έργα της Innova

Παράλληλα με το Manor Farm, η Innova έχει επί του παρόντος πάνω από 60 χειριστές δικτύου διανομής (DNO) και δικτυακούς τόπους συνδεδεμένους υπό ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, με συνδυασμένη ηλιακή και χωρητικότητα αποθήκευσης άνω των 23 GW.
Κάθε ένα από αυτά τα έργα θα αποφέρει καθαρό κέρδος για τη βιοποικιλότητα, αφήνοντας τον τοπικό βιότοπο για την άγρια ζωή σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από την ανάπτυξη (όπως απαιτείται από τη νομοθεσία), καθώς και ευθυγραμμισμένο με την κοινότητα και τη φιλανθρωπική υπόσχεση της Innova.

Επίσης η ISG Renewables σχεδιάζει να αποκτήσει πρόσθετα έργα που έχουν αναπτυχθεί από τρίτους σε όλο τον κύκλο ζωής της ανάπτυξης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης