Ενέργεια

Άφιξη νέου FSRU στη Γαλλία - Eντός του μήνα θα τεθεί σε λειτουργία

Άφιξη νέου FSRU στη Γαλλία - Eντός του μήνα θα τεθεί σε λειτουργία
O τερματικός σταθμός της Χάβρης θα επιτρέψει στη Γαλλία να αυξήσει την ικανότητα επαναεριοποίησης κατά περίπου 5 Bcm ετησίως

Η πρώτη πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης της Γαλλίας (FSRU) έφτασε στη Χάβρη και η μονάδα αναμένεται να ξεκινήσει την παροχή φυσικού αερίου στο δίκτυο αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την TotalEnergies.Το δεξαμενόπλοιο Cape Ann, το οποίο συνοδεύει το νέο FSRU, έφτασε στο λιμάνι της Χάβρης το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων της LSEG.

Όπως μεταδίδει το Lngprime, ο τερματικός σταθμός της Χάβρης θα επιτρέψει στη Γαλλία να αυξήσει την ικανότητα επαναεριοποίησης κατά περίπου 5 Bcm ετησίως. Η TotalEnergies είχε δηλώσει προηγουμένως ότι σχεδιάζει να κρατήσει περίπου το 50% αυτής της χωρητικότητας.

Παράλληλα, η LNG Technip Energies με έδρα το Παρίσι κέρδισε πέρυσι συμβόλαιο από την TotalEnergies για την παροχή θαλάσσιου βραχίονα φόρτωσης για τις εγκαταστάσεις της Χάβρης. Η TotalEnergies θα λειτουργεί το FSRU και η GRTgaz θα εκμεταλλεύεται τον αγωγό σύνδεσης με το δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία φιλοξενεί επί του παρόντος τέσσερις χερσαίους τερματικούς σταθμούς LNG με χωρητικότητα περίπου 26,8 mtpa. Αυτοί είναι οι τερματικοί σταθμοί LNG Fos Tonkin, Fos Cavaou και Montoir-de-Bretagne της Elengy, καθώς και η εγκατάσταση LNG της Δουνκέρκης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης