Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,07% για τον S&P και 0,69% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,07% για τον S&P και 0,69% για τον energy sector

6 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Δευτέρα, δημιουργώντας καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίασή της αυτή την εβδομάδα.


Ο Dow Jones κέρδισε 6μονάδες ή 0,02% στις 34.624 μονάδες
Ο S&P 500 κέρδισε 0,07% στις 4.453 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,69% στις 706,67 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,01% στις 13.710 μονάδες.

Οι traders δίνουν πιθανότητα 99% να της   στη θέση η Fed όταν ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια την Τετάρτη, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME, το οποίο μετράει την τιμολόγηση στην αγορά συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης Fed Funds.

Υπάρχει λιγότερη συμφωνία για το τι θα κάνει η κεντρική τράπεζα τον Νοέμβριο, με την αγορά να αναμένει 31% πιθανότητα αύξησης. Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs δήλωσαν το Σαββατοκύριακο ότι μια αύξηση τον Νοέμβριο θα ήταν απίθανη.

Η Apple κέρδισε περισσότερο από 2%, συμβάλλοντας στην άνοδο της ευρύτερης αγοράς. Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley έδωσαν αισιόδοξες προοπτικές για τη ζήτηση νέων iPhone.

Η Fed θα ανακοινώσει επίσης τις προβλέψεις της για την αγορά την Τετάρτη.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν και οι δύο πτωτικά την προηγούμενη εβδομάδα διαπραγμάτευσης, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών τους. Ο Dow ολοκλήρωσε την εβδομάδα 0,1% υψηλότερα.

«Οι επενδυτές ενδιαφέρονται πολύ για το τι θα πει η Fed την Τετάρτη, ακόμα κι αν δεν αλλάξουν τα επιτόκια», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, CIO της Independent Advisor Alliance. «Υπάρχουν πολλές πληροφορίες που πρέπει να συλλεχθούν από τη συνέντευξη Τύπου ή ενδεχομένως τη δήλωση, ακόμη και χωρίς αλλαγή πολιτικής».

Εν τω μεταξύ, η Ford υποχώρησε περισσότερο από 2% καθώς η απεργία των United Auto Workers συνεχίστηκε. Η Stellantis η General Motors και οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που έρχονται αντιμέτωπες με το σωματείο, έχασαν περισσότερο από 1%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης