Η Siemens Energy διαψεύδει ότι παύει να δραστηριοποιείται στις ανεμογεννήτριες στην ξηρά

Η Siemens Energy διαψεύδει ότι παύει να δραστηριοποιείται στις ανεμογεννήτριες στην ξηρά
Παραδέχεται όμως ότι μείωσε ορισμένες πωλήσεις

Η μητρική εταιρεία της Gamesa διαψεύδει τους ισχυρισμούς ότι σταμάτησε να αναλαμβάνει νέες δραστηριότητες, αλλά επιβεβαιώνει μειώσεις σε ορισμένες πωλήσεις, όπως αναφέρει το renews.biz.

Η Siemens Energy απέρριψε τις αναφορές ότι σταμάτησε να δέχεται νέες παραγγελίες χερσαίων στροβίλων, αν και είπε ότι η άμεση προτεραιότητά της είναι η παράδοση έργων για υπάρχοντες πελάτες.

Το γερμανικό κατάστημα Handelsblatt ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο 16-17/9/2023, η Siemens Gamesa είχε «διακόψει σε μεγάλο βαθμό τις νέες δραστηριότητές της» στην αγορά ανεμογεννητριών στην ξηρά, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Η μητρική της Gamesa, Siemens Energy αντέκρουσε αυτούς τους ισχυρισμούς ως αναληθείς, αν και επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν «ορισμένοι περιορισμοί» στις νέες πωλήσεις των πλατφορμών 4.X και 5.X, καθώς ασχολείται με τεχνικά ζητήματα στο υλικό.

«Η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι να αναθεωρήσουμε τα επηρεαζόμενα συστήματα σε υπάρχοντα έργα πελατών. Αυτό είναι το επίκεντρό μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο κατασκευαστής στροβίλων έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες έρευνα για τις δραστηριότητές του στην ξηρά, καθώς στοχεύει να επιλύσει ζητήματα ποιότητας με τις πλατφόρμες 5.X και 4.X που την οδήγησαν να κλείσει χρέωση 1,6 δισ. ευρώ στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

Έχει ξεκινήσει μια ανασκόπηση απόδοσης και οι λεπτομέρειες ενός «στρατηγικού σχεδίου» για την επιχειρηματική μονάδα πρόκειται να εκδοθούν κατά τη διάρκεια της Ημέρας Κεφαλαιαγορών τον Νοέμβριο.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης