Habeck: Φέτος οι ΑΠΕ θα ξεπεράσουν το 50% στην παραγωγή ενέργειας - Ο στόχος ως το 2030

Habeck: Φέτος οι ΑΠΕ θα ξεπεράσουν το 50% στην παραγωγή ενέργειας - Ο στόχος ως το 2030
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν το 80% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030, είπε ο Habeck

Η Γερμανία είναι πιθανό να παράγει περισσότερο από το 50% της ενέργειας της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας φέτος, αλλά πρέπει να επιταχύνει την ταχύτητα της μετάβασής της προς το τέλος της δεκαετίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Robert Habeck.

Με τη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια να αυξάνεται, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν το 80% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030, είπε ο Habeck σε συνέδριο που διοργάνωσε το ίδρυμα Heinrich Boell στο Βερολίνο. «εν θα φτάσουμε εκεί με τον τρέχοντα ρυθμό», είπε.

Οδηγός η ηλιακή ενέργεια

Ο υπουργός Οικονομίας, του οποίου το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει επίσης δράση για την ενέργεια και το κλίμα, έκανε λόγο για άνθηση στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας, με τον φετινό στόχο να περιλαμβάνει την επίτευξη ισχύος 9 GW.

Η επέκταση της χερσαίας αιολικής ενέργειας προχωρούσε επίσης καλά, είπε, με τους όγκους ολόκληρου του 2022 να έχουν ήδη φτάσει στα τέλη Ιουλίου 2023.Η υπεράκτια επέκταση της αιολικής ενέργειας παρεμποδιζόταν από την έλλειψη εξαρτημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τον υπουργό.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης