Ενέργεια

Η TotalEnergies αρχίζει μελέτες για έργο πετρελαίου 9 δισ. δολ. στο Σουρινάμ

Η TotalEnergies αρχίζει μελέτες για έργο πετρελαίου 9 δισ. δολ. στο Σουρινάμ
Το αργότερο τέλος του 2024 η τελική επενδυτική απόφαση  

Φιλόδοξο σχέδιο που αν πραγματοποιηθεί θα αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα στον τομέα πετρελαίου της Νότιας Αμερικής, σχεδιάζει η TotalEnergies.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα oilprice.com, η γαλλική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου (συμπεριλαμβάνεται στις 6 κορυφαίες του κόσμου) και φυσικού αερίου, ξεκινά μελέτες ανάπτυξης για ένα έργο πετρελαίου 200.000 βαρελιών αξίας 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο υπεράκτιο Σουρινάμ.

Αυτό θα μπορούσε να είναι η πρώτη εμπορική παραγωγή αργού στη νοτιοαμερικάνικη χώρα που γειτνιάζει με το νέο hotspot για ανακαλύψεις, τη Γουιάνα.

Υπολογίζεται ότι οι θαλάσσιες ανακαλύψεις πετρελαίου του Σουρινάμ κατείχαν ανακτήσιμους πόρους πετρελαίου σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων βαρελιών μέχρι το τέλος του 2021.

Η προαναφερόμενη εταιρεία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα την πρόθεσή του να ξεκινήσει λεπτομερείς μηχανολογικές μελέτες (FEED) για ένα έργο στο Block 58 έως τα τέλη του 2023, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Διευθύνοντος Συμβούλου της TotalEnergies Patrick, Pouyanné στο Σουρινάμ για συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σουρινάμ Chandrikapersad Santokhi και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του κράτους. εταιρεία πετρελαίου Staatsolie, Annand Jagesar.


Οι εταιρείες που θέλουν να συμμετάσχουν στο έργο

Η TotalEnergies είναι ο χειριστής του Block 58, με ποσοστό 50%, μαζί με την APA Corporation που κατέχει το υπόλοιπο 50%.

Οι εταιρείες αναμένουν να λάβουν μια τελική επενδυτική απόφαση μέχρι το τέλος του 2024, με το πιθανό πρώτο πετρέλαιο να στοχεύει το 2028.

Η TotalEnergies και η APA ολοκλήρωσαν τις αξιολογήσεις των δύο κύριων ανακαλύψεων πετρελαίου στο μπλοκ, του Sapakara South και του Krabdagu, και επιβεβαίωσαν συνδυασμένους ανακτήσιμους πόρους κοντά στα 700 εκατομμύρια βαρέλια.

Τα αρχικά σχέδια περιλαμβάνουν παραγωγή από αυτά τα αποθέματα μέσω ενός συστήματος υποθαλάσσιων γεωτρήσεων συνδεδεμένων με μια FPSO (πλωτή μονάδα παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης) 150 km από την ακτή του Σουρινάμ, με ικανότητα παραγωγής πετρελαίου 200.000 βαρέλια την ημέρα (bpd).

«Αυτή η εξέλιξη είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της TotalEnergies που στοχεύει στην ανάπτυξη πόρων πετρελαίου χαμηλού κόστους, χαμηλών εκπομπών και μόχλευσης στην τεχνογνωσία της Εταιρείας μας σε έργα βαθέων υδάτων», δήλωσε ο Pouyanné.


Πρόβλεψη για τον μελλοντικό ρόλο του Σουρινάμ στο πετρέλαιο

Η TotalEnergies και η APA Corp έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει 5 ανακαλύψεις στο μπλοκ, προκαλώντας προβλέψεις ότι το έθνος της Νότιας Αμερικής θα μπορούσε σύντομα να ξεκινήσει εμπορική παραγωγή αργού και να φτάσει σε ημερήσιο ρυθμό παραγωγής 650.000 βαρελιών μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, η λεκάνη Γουιάνας-Σουρινάμ θα μπορούσε να χωρέσει έως και 32,6 δισεκατομμύρια βαρέλια μη ανακαλυφθέντων πόρων πετρελαίου, υπογραμμίζοντας το τεράστιο δυναμικό υδρογονανθράκων που μοιράζονται οι χώρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης