Η Orsted αποκαλύπτει σχέδια για το πρώτο ηλιακό πάρκο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Orsted αποκαλύπτει σχέδια για το πρώτο ηλιακό πάρκο στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φιλοδοξία της εταιρείας και της κυβέρνησης είναι ο πενταπλασιασμός της ηλιακής δυναμικότητας έως το 2035

Η Orsted (η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στη Δανία) αποκάλυψε το πρώτο της έργο ηλιακής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα σύστημα 740 MW με σχετική αποθήκευση μπαταριών που βρίσκεται στο Nottinghamshire, σύμφωνα με το renews.biz.

Το One Earth Solar Farm αναπτύσσεται από κοινού με την PS Renewables (εταιρεία Ανάπτυξης, Μηχανικών, Προμηθειών και Κατασκευών η οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει μεγάλης κλίμακας ηλιακές εγκαταστάσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο).

Η ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές που παράγεται από το ηλιακό πάρκο έχει πολλές πιθανές διαδρομές προς την αγορά, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων για τη διαφορά και των εταιρικών συμφωνιών αγοράς ενέργειας.

 

Σκοπός του έργου

Με την επιφύλαξη των τοπικών διαβουλεύσεων και των ενδιαφερόμενων μερών (θα ξεκινήσει αργότερα αυτόν τον μήνα ως μέρος της διαδικασίας για έργα υποδομής σε εθνικό επίπεδο, NSIP,) η υποβολή εντολής αναπτυξιακής άδειας (DCO) έχει προγραμματιστεί για το 2025.

Η Orsted αναλαμβάνει σταδιακά την ιδιοκτησία του έργου με την επίτευξη βασικών ορόσημων.

Η PS Renewables και η Orsted στοχεύουν σε ημερομηνία εμπορικής λειτουργίας για το One Earth Solar Farm πριν από το 2030.

Το έργο θα συμβάλει στην παγκόσμια φιλοδοξία της Orsted να φτάσει τα 17,5 GW χερσαίας χωρητικότητας έως το 2030.

Η Orsted διαθέτει επί του παρόντος πάνω από 5,7 GW χερσαίων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή άδεια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Η ηλιακή ενέργεια είναι ζωτικής σημασίας για τη διαφοροποίηση και την εξισορρόπηση της παραγωγής ενέργειας και τη μείωση της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα.

 

Στόχος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου

 Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποσκοπεί να πενταπλασιάσει την ηλιακή δυναμικότητα σε 70 GW έως το 2035, ως μέρος ευρύτερων σχεδίων για την τροφοδοσία της Βρετανίας με καθαρότερες, φθηνότερες και πιο ασφαλείς πηγές ενέργειας.

Ο Kieran White (ανώτερος αντιπρόεδρος της χερσαίας στην Ευρώπη στην Orsted), δήλωσε: «Με ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο χερσαίων ιρλανδικών χερσαίων ήδη εγκατεστημένο, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στην αγορά ηλιακής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου με την PS Renewables, η οποία έχει παραδώσει με επιτυχία μεγάλης κλίμακας

ηλιακά έργα για περισσότερο από μια δεκαετία».

Ο Matt Hazell (συνιδιοκτήτης της PS Renewables) πρόσθεσε: «Το One Earth Solar Farm θα συμβάλει σημαντικά στην εθνική προσπάθεια απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές. Η τεχνογνωσία μας στην ηλιακή ενέργεια και το ιστορικό της Orsted για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθιστούν αυτό ένα συναρπαστικό έργο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης