Ενέργεια

Chevron: Μέσω της νομικής οδού αναζητά λύση στις απεργίες - Στο +7% το ΤΤF

Chevron: Μέσω της νομικής οδού αναζητά λύση στις απεργίες - Στο +7% το ΤΤF
H Chevron θα προχωρήσει στην υποβολή νομικής αίτησης στην αρμόδια Επιτροπή, για να τερματίσει τις απεργίες σε Gorgon και Wheatstone

Δεδομένου ότι η Chevron δεν μπορεί να σταματήσει την απεργία στις εγκαταστάσεις LNG στην Αυστραλία μέσω διαπραγματεύσεων, καταφεύγει σε άλλες μεθόδους.

Σύμφωνα με το Reuters, η Chevron θα προχωρήσει στην υποβολή νομικής αίτησης στην αρμόδια Επιτροπή, για να τερματίσει τις απεργίες σε Gorgon και Wheatstone καθώς τα συνδικάτα προετοιμάζονται για απεργίες πλήρους κλίμακας. Σημειώνεται ότι το TTF σημειώνει άνοδο για το συμβόλαιο Οκτωβρίου κατά 7% στα 37,2 ευρώ/MWh.

431.jpg



Η νομική οδός

Η Chevron δήλωσε σήμερα (11/9) ότι δεν βλέπει «καμία λογική προοπτική συμφωνίας» και θα υποβάλει αίτηση στον βιομηχανικό διαιτητή της Αυστραλίας, την Fair Work Commission, η οποία, εάν χορηγηθεί, θα τερματίσει τις απεργίες και θα επιτρέψει στον διαιτητή να υπαγορεύσει μια συμφωνία.

«Δυστυχώς, μετά από πολυάριθμες συναντήσεις και συνεδριάσεις συνεννόησης με την Επιτροπή Δίκαιης Εργασίας, δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, καθώς τα συνδικάτα ζητούν όρους σημαντικά υψηλότερους από την αγορά», δήλωσε εκπρόσωπος της Chevron.

Εφόσον η απόφαση του αμερικανικού ομίλου προχωρήσει, θα τεθούν σε εφαρμογή νέοι νόμοι που θεσπίστηκαν για πρώτη φορά τον Ιούνιο, οι οποίοι εξουσιοδοτούν τη διαιτησία να εξαναγκάζει τα μέρη σε μια συμφωνία που οι ίδιοι δεν είναι σε θέση να συνάψουν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης