Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,14% για τον S&P και 0,09% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,14% για τον S&P και 0,09% για τον Nasdaq
84 μονάδες κέρδισε ο Dow
Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή εν μέσω ανανεωμένων ανησυχιών ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από το αναμενόμενο.


Ο Dow Jones κέρδισε 84 μονάδες ή 0,24% στις 34.585 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,14% στις 4.457 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,9% στις 700,52 μονάδες
Ο Nasdaq κέρδισε 0,09% στις 13.761 μονάδες.

Οι ενεργειακές ενισχύθηκαν καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν. Ο κλάδος του S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,3% και εβδομαδιαία άνοδο 1,7%. Οι σημαντικότεροι κερδισμένοι ήταν οι Marathon Petroleum, Valero Energy και Phillips 66, με άνοδο 3% η κάθε μια.

Οι μετοχές τεχνολογίας που δυσκολεύτηκαν τις πρόσφατες συνεδριάσεις βρήκαν τα πατήματά τους. Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες, η Apple κέρδισε περισσότερο από 1%. Η Microsoft, η Meta Platforms και η Tesla σημείωσαν άνοδο άνω του 1% η καθεμία.
Οι μετοχές υποχώρησαν 5% καθώς η εταιρεία πληρωμών αντιμετώπισε διακοπή λειτουργίας συστημάτων.

Οι επενδυτές μπορεί να βρήκαν κάποια άνεση στην έλλειψη κακών ειδήσεων κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής μετά από μια σειρά ισχυρότερων από το αναμενόμενο οικονομικών στοιχείων νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, δήλωσε ο Bryce Doty, ανώτερος αντιπρόεδρος και διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Sit Investment Associates.

Ο Dow και ο S&P 500 έχουν υποχωρήσει 0,8% και 1,2%, την εβδομάδα αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq έχασε 1,7%.

Πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλότερων από το αναμενόμενο αρχικών αιτημάτων ανεργίας, έχουν αναζωπυρώσει τους φόβους για αύξηση των επιτοκίων και τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve μπορεί να έχει περισσότερη δουλειά μπροστά. Από το πρωί της Παρασκευής, οι traders τιμολογούν με περισσότερες από 41% πιθανότητες αύξησης τον Νοέμβριο μετά από μια πιθανή παύση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο Fed Watch του CME Group.

Οι επενδυτές εξέτασαν τις τελευταίες εκθέσεις εταιρικών κερδών. Η DocuSign έχασε 2% ακόμη και όταν η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για το δεύτερο τρίμηνο και δημοσίευσε ρόδινες οδηγίες για το τρίτο τρίμηνο. Η RH μειώθηκε περισσότερο από 15% σύμφωνα με την ήπια καθοδήγηση για το τρίτο τρίμηνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης