Ενέργεια

HHR και Rockrose Energy ξεκίνησαν το έργο φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας

HHR και Rockrose Energy ξεκίνησαν το έργο φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας

Έναρξη της έρευνας για την ολοκλήρωση σχεδιασμού του αγωγού

Άμεσες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις για τον αγωγό φυσικού αερίου στις περιοχές Anning και Somerville που βρίσκονται στο νότιο τμήμα της  Βόρειας Θάλασσας όπως αναφέρει η ιστοσελίδα offshorewind.biz.

Ήδη άρχισε η έρευνα διαδρομής αγωγού για την απορρόφηση αερίου από τα κοιτάσματα.

Προσφορές για τις πλατφόρμες έχουν λάβει η Hartshead Resources NL (αυστραλιανή εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου) και η Rockrose Energy (Εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Λονδίνο), εταίροι κοινοπραξίας που στέκονται πίσω από το έργο.

Η Hartshead Resources NL ανέφερε στις 7 Σεπτεμβρίου ότι το Gardline's Ocean Observer είχε κινητοποιηθεί στις τοποθεσίες των κοιτασμάτων Anning και Somerville για να ξεκινήσει μια έρευνα της διαδρομής του αγωγού για την απορρόφηση αερίου από τα κοιτάσματα.


Αντικείμενο έρευνας

 Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Οκτωβρίου, με την επιφύλαξη τυχόν διακοπής λόγω καιρού.

Το σκάφος έρευνας πολλαπλών ρόλων μήκους 80,4 μέτρων θα εκτελέσει ένα πρόγραμμα εργασίας που θα παρέχει επιβεβαίωση των συνθηκών του εδάφους του βυθού και του υποθαλάσσιου βυθού, θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού του αγωγού και θα διευκολύνει την αποτελεσματική εγκατάσταση του αγωγού από τις τοποθεσίες Anning και Somerville.


Προσφορές για το έργο

Σύμφωνα με το σχέδιο συμβάσεων ανάπτυξης, η HHR έχει λάβει προσφορές για τη σύμβαση μηχανικής, προμήθειας, εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία (EPIC) για τις πλατφόρμες Anning και Somerville.

Η εταιρεία θα επανεξετάσει τώρα τα τεχνικά και εμπορικά στοιχεία κάθε προσφοράς προτού υποβάλει σύσταση στην Επιχειρησιακή Επιτροπή της ΚΕ σχετικά με το ποιος θα αναθέσει τη σύμβαση.

Σε συνδυασμό με το εν εξελίξει πρόγραμμα υποθαλάσσιας έρευνας, η παραλαβή των προσφορών για την πλατφόρμα επιτρέπει στην ομάδα να συνεχίσει να προχωρά το πρόγραμμα ανάπτυξης προς τη φάση εκτέλεσης του έργου».

 

Ιστορικό και ποσοστά συμμετεχόντων

Οι Anning και Somerville ήρθαν στο δίκτυο το 2008 και το 1999, αντίστοιχα. Τα κοιτάσματα σταμάτησαν την παραγωγή το 2015, οπότε η Somerville είχε παραγάγει 48 bcf αερίου και η Anning 16 bcf αερίου.

Η RockRose Energy ολοκλήρωσε τον Μάιο μια συμφωνία εκμεταλλεύσεως για 60% συμμετοχή στην Άδεια Παραγωγής P.2607, η οποία περιλαμβάνει τα πεδία Anning και Somerville.

Η Hartshead έχει διατηρήσει το 40% του εργατικού μεριδίου στην άδεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης