Ενέργεια

Adnoc Gas: Συμφωνία προμήθειας LNG με την PetroChina

Adnoc Gas: Συμφωνία προμήθειας LNG με την PetroChina
H συμφωνία κυμαίνεται μεταξύ 450 και 550 εκατομμυρίων δολαρίων

Η νέα μονάδα αερίου και LNG της Adnoc, η Adnoc Gas, υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου σε μονάδα της κρατικής PetroChina.

Η Adnoc Gas των ΗΑΕ ανέφερε σε δήλωσή της χθες (7/9 ότι η συμφωνία προμήθειας LNG με την PetroChina International κυμαίνεται μεταξύ 450 και 550 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία φυσικού αερίου με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) δήλωσε ότι η συμφωνία υπογραμμίζει την επεκτεινόμενη παρουσία της, ειδικά στις αγορές της Ανατολικής και Νότιας Ασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AG Ahmed Mohamed Alebri δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία προμήθειας LNG με την PCI, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία μας σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές φυσικού αερίου στον κόσμο.

«Η Κίνα συνεχίζει να είναι βασική αγορά για το φυσικό αέριο ADNOC και αυτή η συμφωνία ενισχύει περαιτέρω τον ρόλο μας ως κύριος προμηθευτής LNG σε όλη την Ανατολική και Νότια Ασία και πέρα από αυτήν».

Ο πρόεδρος της PetroChina, Wu Junli, δήλωσε: «Η ενέργεια είναι ένας σημαντικός τομέας συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και των ΗΑΕ. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την ADNOC Gas, μια εταιρεία που έχει δεσμευτεί να παρέχει σταθερό και αξιόπιστο ενεργειακό εφοδιασμό με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

«Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών μας και επιβεβαιώνει τη δέσμευση της PCI στην ADNOC Gas ως παγκόσμιο εταίρο μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης