Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Deal της Deep Wind και της αμερικανικής Octopus στο Offshore Wind

Deal της Deep Wind και της αμερικανικής Octopus στο Offshore Wind
Η Deep Wind στοχεύει να κατασκευάσει 10 GW νέας υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2032

Η εταιρεία ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών, Deep Wind Offshore, εξασφάλισε την Octopus Energy ως νέο επενδυτή για να επιταχύνει τη διεθνή επέκταση και να ενισχύσει τα νορβηγικά έργα στα αιολικά πάρκα σύμφωνα με την εταιρεία, είδηση που δημοσίευσε η ιστοσελίδα offshorewind.biz.

Η Octopus Energy (βρετανικός όμιλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ειδικεύεται στη βιώσιμη ενέργεια, ιδρύθηκε το 2015 με την υποστήριξη της βρετανικής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Octopus Group) θα ενταχθεί στην πλευρά της ιδιοκτησίας της εταιρείας, όπως δήλωσε η Deep Wind Offshore, μαζί με τους υπάρχοντες βιομηχανικούς ιδιοκτήτες Knutsen OAS, Haugaland Kraft και SKL.

Η Deep Wind Offshore (προγραμματιστής και ιδιοκτήτης υπεράκτιων αιολικών έργων, με ισχυρή υποστήριξη από βιομηχανικούς ιδιοκτήτες από ναυτιλιακούς - υπεράκτιους τομείς και κλάδους κοινής ωφέλειας), ανήκει στις Knutsen OAS, Haugaland Kraft και Sunnhordland Kraftlag. Ιδρύθηκε στη Νορβηγία τον Ιανουάριο του 2021 και έχει συνεργασίες με μεγάλες ενεργειακές εταιρείες όπως η EDF Renewables και η BP.


Στόχος

Η εταιρεία διαθέτει έναν αγωγό έργων στη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Νότια Κορέα. Η Deep Wind στοχεύει να κατασκευάσει 10 GW νέας υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2032, με 2 GW υπό αποκλειστική ανάπτυξη στη Νότια Κορέα.

Η νορβηγική εταιρεία θεωρεί ότι η επένδυση της Octopus, που χρηματοδοτείται καθαρά από το βρετανικό συνταξιοδοτικό κεφάλαιο, θα επιταχύνει την ανάπτυξή της και θα αναπτύξει περαιτέρω τον αγωγό της εταιρείας με σταθερά και πλωτά υπεράκτια αιολικά πάρκα, επίσης προς νέες αγορές.

«Η υποστήριξη της Octopus σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία μας σημαίνει ότι τώρα έχουμε τη δύναμη να αναπτυχθούμε σημαντικά και διεθνώς.

Οι επενδύσεις από το Octopus και η σύνδεσή μας με τους νορβηγικούς Δήμους διασφαλίζουν ότι όχι μόνο θα παρέχουμε άφθονη ανανεώσιμη ενέργεια, αλλά και μια βάση για μελλοντική ανάπτυξη και στις δύο πλευρές της Βόρειας Θάλασσας», δήλωσε ο Knut Vassbotn, Διευθύνων Σύμβουλος της Deep Wind Offshore.

 

Νέα δεδομένα στις αγορές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η συμφωνία έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης της Octopus να αποδεσμεύσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις για υπεράκτια αιολική ενέργεια παγκοσμίως.

Σηματοδοτεί την είσοδο της Octopus στις αγορές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Νορβηγίας και της Νότιας Κορέας και αυξάνει το χαρτοφυλάκιο έργων της Octopus Energy Generation σε 15 χώρες.

«Η συνεργασία με την Deep Wind Offshore είναι εξαιρετικά συναρπαστική, παρέχοντας πρόσβαση σε νέες υπεράκτιες αγορές αιολικής ενέργειας για εμάς, όπου διαθέτουν βαθιά τεχνογνωσία.

Τελικά, όσο περισσότερα υπεράκτια αιολικά πάρκα κατασκευάζονται σε όλο τον κόσμο, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να μειώσουμε τους λογαριασμούς και να δημιουργήσουμε ένα πιο ασφαλές ενεργειακό σύστημα για όλους», δήλωσε η Zoisa North-Bond (Διευθύνουσα  Σύμβουλος της Octopus Energy Generation).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης