Ενέργεια

Montel: Γιατί αυξήθηκαν οι εισαγωγές άνθρακα και παραδόσεις LNG τον Αύγουστο στην Κίνα

Montel: Γιατί αυξήθηκαν οι εισαγωγές άνθρακα και παραδόσεις LNG τον Αύγουστο στην Κίνα
Σημειώνεται ότι οι εισαγωγές άνθρακα το πρώτο οκτάμηνο του έτους ήταν 82% υψηλότερες από την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Οι κινεζικές εισαγωγές άνθρακα εκτινάχθηκαν 50% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, φτάνοντας τα 1,43 εκατ. τόνους/ημέρα, εν μέσω ισχυρής ζήτησης ενέργειας, ενώ οι παραδόσεις φυσικού αερίου αυξήθηκαν επίσης κατά σχεδόν 1/4 , σύμφωνα με στοιχεί που μεταδίδει το Montel.

Οι εισαγωγές φυσικού αερίου της Κίνας μέσω αγωγών και LNG τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν κατά 23% σε ετήσια βάση σε 10,9 εκατομμύρια τόνους (14,8 bcm). «Οι εισαγωγές LNG και άνθρακα επωφελήθηκαν από την ακόμα υποτονική παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας εν μέσω ισχυρής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσαν αναλυτές της ANZ bank, αναφερόμενοι στην ανάγκη της Κίνας να αυξήσει την παραγωγή ενέργειας για να καλύψει τη ζήτηση.

Οι αναλυτές αμφισβήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης της ζήτησης στην Κίνα, καθώς η οικονομία της μετά την πανδημία παλεύει με μια κρίση στην αγορά ακινήτων, μεταξύ άλλων, με τους αξιωματούχους να εισάγουν πρόσφατα μέτρα στήριξης. «Με τα αποθέματα σχετικά χαμηλά, οι προοπτικές περαιτέρω μέτρων τόνωσης προκάλεσαν την ανανέωση των αποθεμάτων μεταξύ των βασικών εμπορευμάτων, η οποία θα διατηρήσει τη ζήτηση ισχυρή βραχυπρόθεσμα», πρόσθεσε η ANZ.

Υποτονικότητα επί του παρόντος

Η εταιρεία αναλυτών δεδομένων DBX δήλωσε ότι ενώ οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για τον άνθρακα στην Κίνα παρέμειναν «αποφασιστικά ανοδικές», ενώ οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές ήταν πιο υποτονικές.

«Η κινεζική οικονομία αντιμετωπίζει επί του παρόντος τρομερές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των δημογραφικών αλλαγών και του πολιορκημένου τομέα ακινήτων. Αυτοί οι παράγοντες μεταφράζονται συλλογικά σε χαμηλή ζήτηση βιομηχανικής ενέργειας», δήλωσε η DBX.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι εισαγωγές άνθρακα το πρώτο οκτάμηνο του έτους ήταν 82% υψηλότερες από την αντίστοιχη περσινή περίοδο στους 306 εκατ. τόνους, ενώ οι εισαγωγές φυσικού αερίου ήταν 9% υψηλότερες στους 77,7 εκατ. τόνους, έδειξαν τα στοιχεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης