Περιβάλλον

Μήνυμα του 112 στην Αττική – « Ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Περιορίστε τις μετακινήσεις σας »

tags :
Μήνυμα του 112 στην Αττική – « Ισχυρές βροχές και καταιγίδες -Περιορίστε τις μετακινήσεις σας »

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ακραία κακοκαιρία Daniel

 

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Αττικής λίγο πριν τις 8:30 το βράδυ της Τετάρτης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το Λεκανοπέδιο.

Σε αυτό, γίνεται έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με άμεσο κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα.

«Σε εξέλιξη ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην περιοχή της Αττικής. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται στο μήνυμα.

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται για τρίτη συνεχή ημέρα η χώρα, με τον Daniel να σαρώνει τις τελευταίες ώρες και την Αττική.
Χαρακτηριστικό είναι πως από την ισχυρή καταιγίδα εξαφανίστηκε η άσφαλτος στη Βασιλίσσης Σοφίας, η οποία μετατράπηκε σε ορμητικό ποτάμι.
Δορυφορικά δεδομένα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας νωρίς το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023 δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας έχει πλημμυρίσει.
Στο μεταξύ, βιβλικές είναι οι καταστροφές οι οποίες καταγράφονται στη Μαγνησία… με δύο ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, δύο να αγνοούνται και χιλιάδες άλλους να βιώνουν καταστάσεις Αποκάλυψης σε υποδομές και σε παροχές υπηρεσιών.

Αττική

Η κακοκαιρία Daniel έφτασε και στην Αττική με ισχυρή καταιγίδα να πλήττει το Λεκανοπέδιο της Αττικής.
Ήδη η τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικές οδικές αρτηρίες ενώ κλειστός είναι και ο σταθμός του μετρό στον Ευαγγελισμό λόγο εισροής υδάτων.
Οι εικόνες που έρχονται από τη Βασ. Σοφίας στο ύψος του σταθμού Ευαγγελισμός είναι συγκλονιστικές με δύο γυναίκες να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.
Λόγω συσσώρευσης υδάτων είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς, στη λεωφόρο Ποσειδώνος προς Γλυφάδα στο ύψος της Συγγρού και στη λεωφόρο Καραμανλή στη Βούλα στο ύψος του νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας».
Επίσης έκλεισε και η λεωφόρος Δημοκρατίας στο Πέραμα από το ύψος της.

Θεσσαλία

Καταστροφικό είναι το σφυροκόπημα της κακοκαιρίας Daniel και στη Θεσσαλία, όπου συνεχίζεται για τρίτη μέρα συνεχίζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να μετατρέπουν τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια.
Δορυφορικά δεδομένα από το ραντάρ του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας νωρίς το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023, δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλίας έχει πλημμυρίσει.

«Πνίγηκε» η πόλη της Καρδίτσας

Το μεγαλύτερο όγκο βροχής στην Ελλάδα δέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η πόλη της Καρδίτσας. Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, στην Καρδίτσα έπεσαν 331 χιλιοστά βροχής μέσα σε ένα απόγευμα, με τα ισχυρότερα φαινόμενα της κακοκαιρίας να επιμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Πλημμύρες στην Φθιώτιδα

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Κόμμα Φθιώτιδας προκειμένου να απομακρυνθούν απ' αυτήν και να κατευθυνθούν προς Λαμία λόγω πλημμυρικών φαινομένων.
Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κόμμα Φθιώτιδας απομακρυνθείτε προς Λαμία λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης