Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,4% για τον S&P, άνοδος 0,4% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,4% για τον S&P, άνοδος 0,4% για τον energy sector

195 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Σχετικά Άρθρα
Πτώση στη Wall Street την Τρίτη πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης μιας εβδομάδας μικρότερης λόγω αργιών, επιβαρυμένης από την άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου.


Ο Dow Jones έχασε 195 μονάδες ή 0,56% στις 34.642 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε περίπου 0,42% στις 4.496 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,49% στις 694,78 μοναδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,08% στις 14.0200 μονάδες.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν αφού η Σαουδική Αραβία επέκτεινε τις εθελοντικές περικοπές της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate σημείωσαν άνοδο 2% και διαπραγματεύθηκαν πάνω από τα 87 δολάρια το βαρέλι, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Νοέμβριο.

Η είδηση ανέβασε τις ενεργειακές μετοχές, του S&P 500 περίπου 1%. Οι μετοχές της Halliburton , Occidental Petroleum και EOG Resources κέρδισαν περίπου 3% η κάθε μια. Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών και κρουαζιέρων βρέθηκαν υπό την πίεση του πετρελαίου, με τις American Airlines, United Airlines, Delta Air Lines και Carnival
να σημειώνουν πτώση άνω του 2% η κάθε μια κατά τις απογευματινές συναλλαγές.

Οι αποδόσεις των ομολόγων σημείωσαν επίσης πτώση, επιβαρύνοντας τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε περισσότερο από 8 μονάδες βάσης στο 4,258%.
Ο S&P Midcap 400 βυθίστηκε 1,9% και ο Russell 2000 υποχώρησε 1,8%.

Κατά τη διάρκεια του διευρυμένου Σαββατοκύριακου των διακοπών, η Goldman Sachs μείωσε τις πιθανότητες ύφεσης στο 15% και δήλωσε ότι αναμένει ότι η Federal Reserve θα παρακάμψει μια αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση πολιτικής της αργότερα αυτόν τον μήνα.

Αν και αυτό θα μπορούσε να θεωρηθούν ως καλά νέα για την αγορά, οι επενδυτές πρέπει να αντιμετωπίσουν την εποχική επίδραση τον Σεπτέμβριο, τον ιστορικά πιο αδύναμο μήνα για τις μετοχές.

Σίγουρα, ορισμένοι τεχνικοί δείκτες έχουν δώσει στους επενδυτές ελπίδες τις τελευταίες ημέρες. Σε ένδειξη θετικής βραχυπρόθεσμης δυναμικής, οι κύριοι δείκτες έσπασαν πάνω από τους αντίστοιχους κινητούς μέσους όρους 50 ημερών την περασμένη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, ο Dow και ο Nasdaq σημειώνουν τις καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις τους από τον Ιούλιο, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε την καλύτερη εβδομάδα του από τον Ιούνιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης