Εγκατάσταση υπεράκτιας ανεμογεννήτριας 14,3 MW σε 30 ώρες (!)

Εγκατάσταση υπεράκτιας ανεμογεννήτριας 14,3 MW σε 30 ώρες (!)
Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Zhangpu Liuao Phase 2, ισχύος 400 MW, θα μπορεί να παράγει περίπου 1,6 TWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως

Σε ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κινεζικός αιολικός γίγαντας Goldwind κάνει αναφορά στην εγκατάσταση υπεράκτιας ανεμογεννήτριας με συνολική ισχύ 14,3 MW σε μόλις 30 εργάσιμες ώρες!

Η Goldwind λέει ότι μπόρεσε να εγκαταστήσει γρήγορα την υπεράκτια ανεμογεννήτρια GWH252-14,3MW ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της διαδικασίας συναρμολόγησης και εγκατάστασής της.

Παράλληλα, η εταιρεία εξήγησε ότι μέσα από στρατηγικές της όπως η προσυναρμολόγηση του ρότορα, οι βελτιωμένες συνθήκες απεμπλοκής εργαλείων σε όρθια θέση και άλλα τεχνικά σχέδια, η ανύψωση του ρότορα μπορεί να επιταχυνθεί κατά 26 ώρες, βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση κατά 40%!

Σχετικά με την ανεμογεννήτρια, των 14,3 MW εγκαταστάθηκε στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Zhangpu Liuao Phase 2 στη νοτιοανατολική επαρχία Fujian. Κατασκευάζεται από την κρατική εταιρεία ενέργειας China Three Gorges (CTG).

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Zhangpu Liuao Phase 2, ισχύος 400 MW, θα μπορεί να παράγει περίπου 1,6 TWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Σύμφωνα με την CTG, αυτό μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 500.000 τόνους τυπικού άνθρακα και να μειώσει τις εκπομπές κατά περίπου 1,36 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης