Επικαιρότητα

Έκκληση Μητσοτάκη στους πολίτες για την κακοκαιρία

Έκκληση Μητσοτάκη στους πολίτες για την κακοκαιρία
Ο πρωθυπουργός ζητάει από τους πολίτες να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που έχει με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε από τους πολίτες να ακούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

«Έχουμε ένα τελείως ακραίο καιρικό φαινόμενο που εστιάζεται στην Μαγνησία και το Βόλο και κάνω έκκληση στους πολίτες να υπακούουν στις οδηγίες της πολιτικής προστασίας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης

Αναλυτικά:

«Κυρία πρόεδρε το φετινό καλοκαίρι μας τίμησε τις δύο όψεις του Ιανού. Από τη μία πολύ καλή τουριστική περίοδος, από την άλλη όμως ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι από πλευράς κρίσεων που αφορούν την πολιτική προστασία με πολύ δύσκολες πυρκαγιές. Η πυρκαγιά στον Έβρο ήταν μεγαλύτερη καταγεγραμμένη που είχαμε στην πατρίδα μας και την Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια. Σήμερα αντιμετωπίζουμε ένα τελείως ακραίο φαινόμενο που τώρα είναι έντονα στη Μαγνησία και στο Βόλο και σε ολόκληρη την Θεσσαλία και κάνω έκκληση πολίτες να υπακούουν στις εντολές της πολιτικής προστασίας αν η πολιτική προστασία τους ενθαρρύνει να μείνω στο σπίτι τους αυτό πρέπει να κάνουν.

Είναι σαφές ότι δεν τα καταφέραμε όσο καλά θα θέλαμε και θα στρέψουμε το βλέμμα στην αποκατάσταση των πληγέντων και θα βρεθώ την Παρασκευή στον Έβρο να εξαγγείλω άμεσα μέτρα στήριξης, αλλά και άμεσα μέτρα αποκατάστασης για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος ώστε να δώσουμε στην φύση τη δυνατότητα να αναγεννηθεί και ταυτόχρονα βέβαια να ξεκινήσουμε και πάλι τον σχεδιασμό για ένα κράτος το οποίο θα είναι ολοένα και πιο ανθεκτικό.

Απαιτείται συστράτευση της κοινωνίας και του κράτους όλα τα επίπεδα. Διότι πια τα ανέμελα καλοκαίρια έτσι όπως τα ξέραμε η όπως υπήρχαν στο υποσυνείδητό μας θα πάψουν να υπάρχουν και τα καλοκαίρια από δω και στο εξής θα είναι ολοένα και πιο δύσκολα.

Αυτό που προέχει γιατί έχουμε μπροστά μας 24 δύσκολες ώρες, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και περνάει μέσα από την συμμόρφωση με τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας και όλοι αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν κάποια καιρικά φαινόμενα που ξεπερνούν τις δυνατότητες του ανθρώπου να τα αντιμετωπίσει,  όσα εργα και να κάνει κανείς όταν πέφτει τέτοιος όγκος νερού που είναι πρωτοφανής, παντού στον κόσμο συμβαίνει αυτό, θα έχουμε τέτοια φαινόμενα.

Εγώ πραγματικά εύχομαι να μην επιβεβαιωθούν οι μετεωρολόγοι αλλά ξέρουμε ότι καθώς φαίνεται έχουμε μπροστά μας κάποιες πολύ δύσκολες ώρες μπροστά μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης