Περιβάλλον

Μηνύματα του 112 σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Πιερία, Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα

Μηνύματα του 112 σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Πιερία, Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα

Προειδοποίηση για πλημμύρες

 

Επελεύνει η κακοκαιρία «Daniel» καθώς εστάλησαν ήδη μηνύματα 112 σε αρκετές περιοχές προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες, κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις.

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα 24ωρο σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Η πολιτική προστασία και το 112 έστειλαν μηνύματα σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Φθιώτιδα.
Λίγο αργότερα, εστάλη μήνυμα 112 και στη Θεσσαλονίκη, προειδοποιώντας τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους τις επόμενες ώρες και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Μήνυμα ενόψει της κακοκαιρίας έλαβαν και οι κάτοικοι στη Χαλκιδική.

Στη Λάρισα ήδη εστάλη μήνυμα 112 με προειδοποίηση προς τους κατοίκους για έντονα φαινόμενα. Την ίδια ώρα, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα και στην Εύβοια, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει σήμερα το βράδυ, θα διαρκέσει τουλάχιστον 24 ώρες και θα πλήξει τη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη Βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα με μεγάλα ύψη βροχής.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα έχουν μεγάλη ένταση και ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμύρες, δήλωσε ο κ. Κικίλιας και τόνισε ότι πρόκειται «για ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο». «Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους. Φορείς και πολίτες», επισήμανε ο υπουργός. Οι δηλώσεις έγιναν έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη με επιχειρησιακούς και υπηρεσιακούς φορείς με θέμα τα επικείμενα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πηγή:iefimerida.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης