Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Sunreef Zero Cat: Το γιοτ που θα παράγει το δικό του υδρογόνο

Sunreef Zero Cat: Το γιοτ που θα παράγει το δικό του υδρογόνο
Το γιοτ δεν θα παράγει επίσης οξείδια αζώτου ή θείου

Και η ιστιοπλοΐα στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, με τη Sunreef Yacht να επεξεργάζεται την ιδέα καταμαράν που θα παράγει καθαρό υδρογόνο εν πλω από μια ειδική γεννήτρια.

Ο εσωτερικός και εξωτερικός σχεδιασμός και η ναυτική αρχιτεκτονική του γιοτ θα προκύψουν από τα σχέδια της Sunreef Yachts. Επιπλέον, το γιοτ θα έχει χώρο για να φιλοξενήσει έως και 10 επισκέπτες. Όσον αφορά τη βιωσιμότητα, το Sunreef Zero Cat θα είναι εξοπλισμένο με αναμορφωτή που θα μετατρέπει τη μεθανόλη σε καθαρό υδρογόνο, ενώ το γιοτ δεν θα παράγει επίσης οξείδια αζώτου ή θείου. Υδρογεννήτριες και ηλιακές κυψέλες υπόσχονται να ενσωματωθούν στην κατασκευή του καταμαράν.

73.jpg


Ο συνιδρυτής της Sunreef Yachts, Nicolas Lapp σχολίασε το έργο δηλώνοντας: «Στόχος μας είναι να φέρουμε επανάσταση στη βιομηχανία, προσφέροντας στους απαιτητικούς πελάτες μια εξαιρετική εμπειρία ιστιοπλοΐας μηδενικών εκπομπών. Αυτό το έργο αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο στη συνεχή δέσμευσή μας για την προστασία των ωκεανών μας και τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς των θαλασσών».

Όσον αφορά τον θόρυβο, το Sunreef Zero Cat υπόσχεται  χαμηλά επίπεδα θορύβου και κραδασμών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης