Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Κοινή προσφορά από RWE και Valorem σε γαλλικό διαγωνισμό για offshore αιολικό 1 GW

tags :
Κοινή προσφορά από RWE και Valorem σε γαλλικό διαγωνισμό για offshore αιολικό 1 GW
Tο 2024 θα αναδειχθεί ο νικητής του διαγωνισμού

H RWE και ο γαλλικός όμιλος πράσινης ενέργειας Valorem συμφώνησαν να υποβάλουν κοινή προσφορά στον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γαλλία για την ανάπτυξη ενός αιολικού πάρκου 1 GW στα ανοιχτά του νησιού Oleron.

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με την ελπίδα να κερδίσουν το δικαίωμα να αναπτύξουν το εν λόγω. Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και αναμένεται να οδηγήσει στην ανάδειξη νικητή από τη γαλλική ρυθμιστική αρχή ενέργειας CRE το επόμενο έτος. Μετά την προεπιλογή, ακολουθεί η ακρόαση των υποψηφίων.

Ο Bertrand Guidez, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου VALOREM, δήλωσε: «Η VALOREM είναι πρωτοπόρος στις πράσινες ενέργειες στη Γαλλία με σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη περιφερειακών ενεργειακών πόρων. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτή τη συνεργασία, ειδικά με έναν διάσημο παίκτη τόσο φιλόδοξο όπως η RWE, που επιβεβαιώνει συγκεκριμένα τη θέση μας ως συνεπενδυτής στην ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών έργων.

Από την πλευρά του, ο Pierre Peysson, Διευθυντής της RWE France Offshore Wind Energy τόνισε ότι: «Η Γαλλία είναι μία από τις κύριες στρατηγικές αγορές της εταιρείας. Η εταιρεία είναι παρούσα σε όλους τους γαλλικούς διαγωνισμούς υπεράκτιων αιολικής ενέργειας και διαθέτουμε περισσότερους από 200 υπαλλήλους στη Γαλλία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης