Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street:Πτώση 0,16% για τον S&P, άνοδος 0,11% για τον Nasdaq

Wall Street:Πτώση 0,16% για τον S&P, άνοδος 0,11% για τον Nasdaq

169 μονάδες κέρδισε ο Dow

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Πέμπτη μετά από τέσσερις συνεχόμενες ημέρες κερδών, καθώς η Wall Street έκλεισε έναν δύσκολο μήνα.

Ο Dow υποχώρησε 169 μονάδες ή 0,48% στις 34.721 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,16% στις 4.507 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,14% στις 677,42 μονάδες.
O Nasdaq ενισχύθηκε 0,11% στις 14.034 μονάδες.

Οι επενδυτές βγαίνουν από μια θετική συνεδρίαση, με τους S&P 500, Dow και Nasdaq να σημειώνουν ένα σερί τεσσάρων ημερών. Αυτά τα κέρδη βοήθησαν τους κύριους δείκτες να περιορίσουν τις μηνιαίες απώλειές τους. Και τα τρία σημεία αναφοράς έχουν μειωθεί περισσότερο από 1% τον μήνα μέχρι σήμερα, αλλά έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Οι traders την Πέμπτη εξέτασαν επίσης νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Ο βασικός δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο και 4,2% σε ετήσια βάση. Ο PCE είναι ένας δείκτης πληθωρισμού που παρακολουθείται προσεκτικά από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

«Οι αγορές παίρνουν την έκθεση για τον πληθωρισμό με γοργούς ρυθμούς», δήλωσε ο Jeffrey Roach, επικεφαλής οικονομολόγος της LPL Financial. «Αν και κάπως απογοητευτικό στις λεπτομέρειες της σημερινής έκθεσης, η Fed δεν θα αλλάξει πιθανότατα το σχέδιό της να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου».

Η Salesforce περιόρισε τις απώλειες του Dow. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο άνω του 3,4% αφού η εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε τα δημοσιονομικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου και την καθοδήγηση για το τρίτο τρίμηνο την Τετάρτη που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οι επενδυτές θα στρέψουν τώρα την προσοχή τους στα στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων που αναμένεται να κυκλοφορήσουν το πρωί της Παρασκευής. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones προέβλεψαν 170.000 προσθήκες. Οι traders διατηρούν την ελπίδα ότι η έκθεση θα δείξει ότι η οικονομία επιβραδύνεται σημαντικά και τελικά θα δώσει στην κεντρική τράπεζα λόγο να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων αναφοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης