Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,3% για τον S&P και 0,5% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,3% για τον S&P και 0,5% για τον Nasdaq

38 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα νέα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ.


Ο Dow Jones κέρδισε 38 μονάδες ή 0,11% στις 34.890 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,39% στις 4.515 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,52% στις 676,52 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,54% στις 14.019 μονάδες.

Ο τεχνολογικός τομέας του S&P 500 συνέχισε να ανέρχεται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, υποβοηθούμενος από άνοδο 1,8% στην εταιρεία κατασκευής chip Nvidia . Οι μετοχές της Apple ανέβηκαν περισσότερο από 1%, αφού η εταιρεία έστειλε προσκλήσεις για μια εκδήλωση στις 12 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται να παρουσιαστεί το iPhone 15.

Οι κινήσεις της Τετάρτης έρχονται καθώς οι traders εξετάζουν τα απογοητευτικά δεδομένα μισθοδοσίας. Η ADP είπε ότι οι ιδιωτικοί εργοδότες πρόσθεσαν 177.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο. Αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από τον αναθεωρημένο αριθμό 371.000 του Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, η ετήσια αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος αναθεωρήθηκε προς τα κάτω την Τετάρτη στο 2,1% από την προηγούμενη πρόβλεψη 2,4%.
Αυτή είναι η δεύτερη μέρα που οι επενδυτές φαίνεται να αντιμετωπίζουν τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία ως καλά νέα για τις μετοχές.

Την Τρίτη, οι βασικοί δείκτες αναφοράς για τις μετοχές των ΗΠΑ σημείωσαν ράλι μετά τη δημοσίευση απογοητευτικών στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη πτώση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο. Αυτό πυροδότησε την ελπίδα μεταξύ των traders ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να ελαφρύνει την πολιτική της στάση σύντομα.

Οι μετοχές της Hewlett-Packard μειώθηκαν κατά 8% μετά την αναφορά τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που περιελάμβαναν απώλεια εσόδων. Η Insulet νκέρδισε 8,3% αφού ο διευθύνων σύμβουλος James Hollingshead αύξησε το προσωπικό του μερίδιο στην εταιρεία κατά 19,4%

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης