Ενέργεια

ΕΙΑ: Μειώθηκαν κατά 10,6 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

ΕΙΑ: Μειώθηκαν κατά 10,6 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 200.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 25 Αυγούστου

 

Οι τιμές του αργού πετρελαίου κινήθηκαν υψηλότερα αρχικά σήμερα, αφού η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ανακοίνωσε μείωση των αποθεμάτων κατά 10,6 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 25 Αυγούστου.

Μια μέρα νωρίτερα, η American Petroleum είχε υπολογίσει ότι τα αποθέματα είχαν χάσει 11,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 25 Αυγούστου, γεγονός που προκάλεσε άνοδο στις τιμές του πετρελαίου.

Στα καύσιμα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε μέτρια άντληση βενζίνης και μεσαία αύξηση του αποστάγματος.

Στη βενζίνη, τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 200.000 βαρέλια την περίοδο αναφοράς, σε σύγκριση με αύξηση 1,5 εκατομμυρίου βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα.
Η παραγωγή βενζίνης ήταν κατά μέσο όρο 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την προηγούμενη εβδομάδα.

Αποστάγματα

Στα μεσαία αποστάγματα, η αρχή εκτίμησε αύξηση των αποθεμάτων κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια για τη δεύτερη έως την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, σε σύγκριση με τη μέτρια αύξηση των 900.000 βαρελιών για την προηγούμενη εβδομάδα.

Η παραγωγή μεσαίου αποστάγματος ήταν κατά μέσο όρο 5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με 5,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα διυλιστήρια επεξεργάστηκαν 16,6 εκατομμύρια bpd την περασμένη εβδομάδα, λειτουργώντας στο 93,3% της παραγωγικής ικανότητας, με εισαγωγές κατά μέσο όρο 6,6 εκατομμύρια bpd, χαμηλότερες από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν οι εισαγωγές ήταν κατά μέσο όρο 6,9 εκατομμύρια bpd.

Οι τιμές του πετρελαίου, εν τω μεταξύ, βρίσκονται σε άνοδο μετά από δύο εβδομάδες ύφεσης κατά τις οποίες οι traders εστίασαν στα οικονομικά δεδομένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν όταν το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε ότι η ζήτηση για καύσιμα στον μεγαλύτερο καταναλωτή στον κόσμο παρέμεινε ανθεκτική απέναντι στις προκλήσεις.

Ο τυφώνας Idalia, ο οποίος αυτή τη στιγμή κινείται προς τις ακτές της Φλόριντα, συνέβαλε στην άνοδο των τιμών με την πιθανότητα για περισσότερες εκκενώσεις στον Κόλπο του Μεξικού μετά την αναστολή της λειτουργίας της Chevron σε τρεις εξέδρες.
Περί τις 19:26 ώρα Ελλάδας το Brent διαπραγματευόταν στα 85,31 δολάρια το βαρέλι με πτώση 0,21% και το West Texas Intermediate διαπραγματευόταν στα 81,84 δολάρια το βαρέλι με πτώση 0,07%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης