Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,4% για τον S&P και 1,7% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 1,4% για τον S&P και 1,7% για τον Nasdaq
292 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν ξανά στις μετοχές τεχνολογίας τις τελευταίες ημέρες του δύσκολου για την αγορά Αυγούστου .

Ο Dow Jones κέρδισε 292 μονάδες ή 0,85% στις 34.852 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,45% στις 4.497 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,3% στις 673 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 1,74% στις 13.943 μονάδες.

Η Nvidia ηγήθηκε της άνοδος των μετοχών τεχνολογίας με κέρδη άνω του 4%. Meta Platforms, Tesla, Apple και Microsoft ήταν όλew υψηλότερα. Ο κλάδος φαίνεται ότι έλαβε ώθηση από την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων μετά τη δημοσιοποίηση νέων οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ.

Η AT&T σημείωσε άνοδο 3,8% αφού η Citi αναβάθμισε τη μετοχή και δήλωσε ότι ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών θα είναι σε θέση να αντέξει οικονομικά το τεράστιο μέρισμά του. Κατά τα άλλα, οι μετοχές της Best Buy σημείωσαν αύξηση 5,6% μετά την ανακοίνωση κερδών.

Το 2ετές ομόλογο υποχώρησε περισσότερο από 16 μονάδες βάσης καθώς τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα ήρθαν χαμηλότερα από το αναμενόμενο στις 106,1 μονάδες. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones προέβλεψαν 116 αναγνώσεις. Αλλού, η πιο πρόσφατη έρευνα για τα ανοίγματα θέσεων εργασίας και τον κύκλο εργασιών έδειξε μείωση στις ανοιχτές αγγελίες τον Ιούλιο.

«Πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί ένα πολύ καλό σημείο τακτικής εισόδου σε περιουσιακά στοιχεία ρίσκου, κυρίως σε μετοχές των ΗΠΑ», έγραψε σε σημείωμα την Τρίτη ο επικεφαλής στρατηγικής της HSBC για πολλά περιουσιακά στοιχεία, Max Kettner. Ο Kettner είπε ότι το sell-off του Αυγούστου μείωσε την ευφορία των επενδυτών σε πιο λογικά επίπεδα κλίματος.
Επίσης, την Τρίτη βοήθησε στην ανάληψη κινδύνων μια δικαστική απόφαση που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για ένα ETF bitcoin, το οποίο στήριξε μια άνοδο 15% στην ανταλλαγή κρυπτογράφησης Coinbase.

Οι κινήσεις της Τρίτης έρχονται μια ημέρα αφότου ο S&P 500 σημείωσε την πρώτη διήμερη άνοδο του μήνα. Ο δείκτης αναφοράς σημείωσε άνοδο 0,6% τη Δευτέρα, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,8%. Ο Dow κέρδισε 200 μονάδες στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Με μόλις τρεις συνεδρίες να απομένουν για τον μήνα συναλλαγών του Αυγούστου, ο Dow βρίσκεται σε ρυθμό για να τερματίσει 2,8% χαμηλότερα. Ο S&P 500 και ο Nasdaq είναι έτοιμοι για απώλειες 2,4% και 3,1%, αντίστοιχα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης