Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Άνοδος 0,6% για τον S&P 4.433 και 0,8% για τον Nasdaq

Wall: Άνοδος 0,6% για τον S&P 4.433 και 0,8% για τον Nasdaq
213 μονάδες κέρδισε ο Dow
Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα, τελευταία εβδομάδα διαπραγμάτευσης του Αυγούστου, με την αγορά να προσπαθεί να ανακτήσει έδαφος μετά από έναν μήνα απωλειών.


Ο Dow Jones κέρδισε 213 μονάδες, ή 0,62% στις 34.560 μονάδες.
Ο S&P 500 αναρριχήθηκε 0,63% στις 4.433 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,73% στις 671,04 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,84% στις 13.705 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες έχασαν έδαφος τον Αύγουστο, με τον S&P 500 να υποχωρεί 3,4% ενώ οι Nasdaq και Dow υποχώρησαν 4,5% και 2,6%, αντίστοιχα.

H Meta και η Apple διαπραγματεύτηκαν ελαφρώς υψηλότερα, ενώ η Nvidia σημείωσε άνοδο 1,1%. Ο γίγαντας των ηλεκτρικών οχημάτων Tesla υποχώρησε επίσης 0,7%.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται καθώς η τεχνολογία προσπαθεί να ανακτήσει τη θέση της στα τέλη Αυγούστου. Η The Technology Select Sector SPDR Fund (XLK) είναι ο δεύτερος τομέας με τις χειρότερες επιδόσεις από 11 ομίλους, ακολουθώντας μόνο τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Εκτός τεχνολογίας, οι μετοχές της 3M σημείωσαν άνοδο 5% μετά από αναφορά του Bloomberg News ότι η εταιρεία ήταν έτοιμη να διευθετήσει αγωγές που ισχυρίζονταν ότι κάποιες ωτοασπίδες ήταν ελαττωματικά. Η ενέργεια, η βιομηχανία και τα ακίνητα ήταν οι τομείς με τις καλύτερες επιδόσεις του S&P 500.

Οι μετοχές βγαίνουν από μια νικηφόρα συνεδρίαση μετά από νέες παρατηρήσεις του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell. Την Παρασκευή, ο Powell επεσήμανε ορισμένες ενδείξεις συνεχιζόμενης οικονομικής ανάπτυξης και ισχυρών καταναλωτικών δαπανών, αλλά έδειξε ότι η κεντρική τράπεζα θα «προχωρήσει προσεκτικά» σε πρόσθετες αυξήσεις.

Από το πρωί της Δευτέρας, οι traders τιμολογούσαν με πιθανότητα σχεδόν 20% ότι η Fed θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια στην προσεχή συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME. Οι επενδυτές εξετάζουν επίσης το προτιμώμενο μετρητή πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη, ακολουθούμενο από νέα στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων το πρωί της Παρασκευής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης