Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον S&P, 0,9% για τον Nasdaq και 1% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον S&P, 0,9% για τον Nasdaq  και 1% για τον energy sector

247 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές επιδοκίμασαν τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, που δείχνουν ισχυρότερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη.

Ο Dow Jones κέρδισε 247 μονάδες, ή 0,7% και έκλεισε στις 34.346 μονάδες αφού σημείωσε άνοδο πάνω από 300 μονάδες στα υψηλά της περιόδου σύνδεσης.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,67% στις 4.405 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,08% στις 666,24 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,9% στις 13.590 μονάδες.

Δεδομένου ότι ο Powell δεν έδωσε σαφείς ενδείξεις για την κατεύθυνση που βλέπει τα επιτόκια, ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος αναλυτής της LPL Financial, επεσήμανε την τροχιά της αύξησης των αποδόσεων των ομολόγων ως βασικό στήριγμα της κατεύθυνσης της αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε σχεδόν κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,253% μετά την ομιλία του Powell.

«Ανεξάρτητα από τον λόγο για τον οποίο οι αποδόσεις κινούνται υψηλότερα, αυτό που κάνουν είναι ότι αυστηροποιούν τους οικονομικούς όρους επειδή το κόστος του κεφαλαίου αυξάνεται», είπε ο Krosby.

Ο πρόεδρος της Fed είχε πει, ότι η κεντρική τράπεζα ήταν έτοιμη να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές είναι αισιόδοξοι ότι η Fed πλησιάζει στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων.

O Timothy Chubb, CIO της Girard, βλέπει τα σχόλια της Παρασκευής από στελέχη της Fed να αρχίζουν να δίνουν στην αγορά εμπιστοσύνη ότι οι μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων μπορεί να μην είναι απαραίτητες.

«Λαμβάνουμε τα δεδομένα που πρέπει να δούμε καθώς ο πληθωρισμός κινείται από αυτά τα επίπεδα του 9% στο 3%. Και νομίζω ότι σε αυτό το σημείο, το ερώτημα πραγματικά περιστρέφεται γύρω από το πόσο πόνο είναι διατεθειμένη να επιφέρει περαιτέρω η Fed στην οικονομία για να φτάσει τον πληθωρισμό από το 3% στο 2%», είπε. Στο Jackson Hole νωρίτερα την Παρασκευή, ο Powell είχε επαναλάβει τη δέσμευση της κεντρικής τράπεζας να μειώσει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης