Ενέργεια

Η Uniper εξετάζει επιλογές για την πώληση περιουσιακών στοιχείων στη Ρωσία

Η Uniper εξετάζει επιλογές για την πώληση περιουσιακών στοιχείων στη Ρωσία

Η Ρωσία έχει σταθερά αυστηροποιήσει τις απαιτήσεις εξόδου από τότε που οι δυτικές εταιρείες άρχισαν να αποχωρούν

 

Η Uniper ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εξετάζει όλες τις νόμιμες επιλογές σχετικά με την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων στη Ρωσία.

«Τους τελευταίους μήνες, έγινε φανερό ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν είναι πρόθυμη να επιτρέψει σε ορισμένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Uniper, να διαθέσει τις επενδύσεις της στη Ρωσία», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.

"Η Uniper εξετάζει όλες τις επιλογές για να λάβει νομικά μέτρα κατά αυτών των ενεργειών από τη Ρωσία", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η Ρωσία έχει σταθερά αυστηροποιήσει τις απαιτήσεις εξόδου από τότε που οι δυτικές εταιρείες άρχισαν να αποχωρούν αμέσως μετά την έναρξη μιας πλήρους κλίμακας εισβολής από τη Μόσχα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Στελέχη λένε ότι η πλοήγηση στους κανόνες γίνεται πιο δύσκολη.

Ορισμένες ξένες εταιρείες που προσπαθούν να φύγουν από τη Ρωσία αντιμετωπίζουν μεγάλο άλμα στο κόστος καθώς η Μόσχα απαιτεί μεγαλύτερες εκπτώσεις στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων που θέλουν να πουλήσουν, είπαν τρία άτομα με γνώση του θέματος.

Η Uniper είπε ότι η αναγκαστική διοίκηση του ρωσικού τμήματός της Unipro είχε «στερήσει από τη Uniper τα θεμελιώδη δικαιώματα ιδιοκτησίας στην επένδυσή της».

Η εταιρεία αναμένει απόφαση στη διαδικασία διαιτησίας κατά της ρωσικής Gazprom Export το επόμενο έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης