Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,3% για τον S&P και 1,8% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 1,3% για τον S&P και 1,8% για τον Nasdaq

328 μονάδες έχασε ο Dow

Απώλειες στη Wall Street την Πέμπτη καθώς τα αποτελέσματα της nvidia απέτυχαν να ενισχύσουν την ευρύτερη αγορά και οι επενδυτές εξέτασαν μια βασική ομιλία από τον πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell.

Ο Dow Jones έχασε 328 μονάδες, ή 0,95% στις 34.144 μονάδες.

Ο S & P 500 υποχώρησε 1,28% στις 4.377 μονάδες

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,64% στις 659,81 μονἀδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 1,83% στις 13.466 μονάδες.


Οι μετοχές της NVIDIA κέρδισαν 3% και έφτασαν σε υψηλό επίπεδο, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη και έσοδα που υπερέβησαν τις υψηλές προσδοκίες των αναλυτών. Η εταιρεία αύξησε επίσης την καθοδήγησή της, με τα στελέχη που προβλέπουν ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου θα ανέβαιναν στα 16 δισεκατομμύρια δολάρια ή αύξηση κατά 170%σε ετήσια βάση.

Αυτό σηματοδοτεί τη δεύτερη τριμηνιαία αναφορά από την NVIDIA που έσπασε τις προσδοκίες. Τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου, τον Μάιο, ενίσχυσαν το ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία έγινε βασικός οδηγός της αγοράς κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η Amazon έχασε 1,8%και η Apple μειώθηκε κατά 1,9%, ενώ η Netflix υποχώρησε 3,8%. Ο τομέας της τεχνολογίας της πληροφορίας ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων S & P 500, κάτω από 1,2%.

"Νομίζω ότι είναι μια πολύ στενά εστιασμένη αγορά", δήλωσε ο Phillip Colmar, παγκόσμιος στρατηγός της MRB Partners, προσθέτοντας ότι μόνο μερικά ονόματα οδηγούν ολόκληρη την αγορά. "Νομίζω ότι αν έχετε ένα καλύτερο φόντο ανάπτυξης και υψηλότερες αποδόσεις ομολόγων, προσφέρεται φυσικά σε μια διεύρυνση της αγοράς. Είδαμε μερικά από αυτά τις τελευταίες εβδομάδες. "

Οι αποδόσεις των ομολόγων ανέβηκαν την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές περίμεναν σήματα για τη νομισματική πολιτική από τα σχόλια του Powell στη συνάντηση Jackson Hole, Wyoming την Παρασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης