Ενέργεια

LSEG: Στα 20 ευρώ/MWh οι τιμές του φυσικού αερίου στο σενάριο του ήπιου χειμώνα

LSEG: Στα 20 ευρώ/MWh οι τιμές του φυσικού αερίου στο σενάριο του ήπιου χειμώνα
Βαρόμετρο οι καιρικές συνθήκες για την πορεία των τιμών

Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου θα μπορούσαν να πέσουν πιο κοντά στα 20 ευρώ/MWh ή ακόμα και κάτω, εάν η ήπειρος καταγράψει ήπιες θερμοκρασίες τον ερχόμενο χειμώνα, δήλωσε ο διευθυντής ευρωπαϊκής έρευνας φυσικού αερίου στο LSEG σήμερα (24/8) σύμφωνα με το Montel.

Οι υψηλότερες από τις μέσες θερμοκρασίες τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο προφανώς αύξησαν την πιθανότητα πτώσης, είπε ο Wayne Bryan στην εκδήλωση της «Montel's Nordic Energy Day».

Μόλις ο κίνδυνος ενός κρύου χειμώνα άρχισε να μειώνεται, οι τιμές θα μπορούσαν να πέσουν κάτω από 20 ευρώ/MWh «αλλά πρέπει να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο προτού δούμε οποιαδήποτε σημαντική πτώση», είπε.

Με βάση την διακύμανση των τιμών στο TTF λόγω των πιθανών απεργιών στην Αυστραλία, σύμφωνα με τον Bryan, η πτώση των τιμών φυσικού αερίου θα ήταν περιορισμένη, καθώς οι προοπτικές του παγκόσμιου εφοδιασμού φυσικού αερίου παρέμειναν στενές, με την αγορά να συνεχίζει να είναι επιρρεπής σε ενδεχόμενες διακοπές του εφοδιασμού.

Η πρόσφατη δράση τιμών που «πυροδοτήθηκε» από την είδηση μιας πιθανής μείωσης της προσφοράς LNG έδειξε πόσο υπερβολικά εξαρτημένη ήταν η Ευρώπη στα παγωμένα καύσιμα για να αντικαταστήσει τους χαμένους ρωσικούς όγκους, είπε ο Bryan.

Όχι μόνο η περιοχή ήταν ευαίσθητη σε τυχόν διακοπές εφοδιασμού, αλλά και οι ψυχρότερες συνθήκες τόσο στη λεκάνη του Ειρηνικού όσο και στον Ατλαντικό θα μπορούσαν ταυτόχρονα να δουν ένα «θερμαινόμενο» ανταγωνισμό για το LNG μεταξύ της Ευρώπης και των βασικών καταναλωτών της Ασίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης