Ενέργεια

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης
Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 6,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 433,5 εκατομμύρια βαρέλια
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος αυξήθηκαν, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 6,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 433,5 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών.
Περί τις 19:30 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 0,69%, στα 83,45 δολ. το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχωρούσε, 0,68%, στα 79,07 δολάρια. Και οι δύο δείκτες μειώθηκαν κατά περισσότερο από $1 νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Οι ποσότητες αργού διυλιστηρίων αυξήθηκαν κατά 30.000 βαρέλια την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες την εβδομάδα

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 217,6 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε για πτώση 0,9 εκατομμυρίων βαρελιών.​

Τα αποθέματα αποστάγματος που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 0,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 116,7 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για άνοδο 0,2 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΙΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης