Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον S&P και 0,06% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον S&P και 0,06% για τον Nasdaq

174 μονάδες έχασε ο Dow

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τρίτη καθώς η δυναμική που παρατηρήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση υποχώρησε και η πτώση των τραπεζών αντιστάθμισε τα κέρδη στις τεχνολογικές.

Ο Dow Jones υποχώρησε 174 μονάδες ή 0,5% στις 34.289 μονάδες.

Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,2% στις 4.387 μονάδες.

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,7% στις 666 μονάδες.

Ο Nasdaq κέρδισε 0,06% στις 13.505 μονάδες.


Αρκετές περιφερειακές και μεγάλες τράπεζες υποχώρησαν μετά τη μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας της S&P Global και την αναθεώρηση της προοπτικής της για πολλές τράπεζες των ΗΠΑ τη Δευτέρα, επικαλούμενη «δύσκολες» συνθήκες λειτουργίας. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας υποχώρησε πρόσφατα κατά 0,8%, καθιστώντας τον τον κλάδο με τις χειρότερες επιδόσεις του S&P 500. KeyCorp και Comerica σημείωσαν πτώση σχεδόν 4% η καθεμία. Η JPMorgan Chase υποχώρησε επίσης 2,1%. Η Dick's Sporting Goods και η Macy’s υποχώρησαν κατά 24% και 13% αντίστοιχα, λόγω των προσεκτικών προβλέψεων για ολόκληρο το έτος, οδηγώντας επίσης το SPDR S&P Retail ETF χαμηλότερα.

Από την άλλη πλευρά, σημαντικά ονόματα που σχετίζονται με την τεχνολογία Netflix και Alphabet ενισχύθηκαν.

Οι κινήσεις της Τρίτης έρχονται καθώς η Wall Street κλειδώνει στην αγορά ομολόγων, μια μέρα μετά την απόδοση του 10ετούς ομολόγου στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007. Η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε ελαφρά την Τρίτη στο 4,33%

Η Victoria Fernandez της Crossmark Global Investments αναμένει μια συνεχιζόμενη πτώση στην αγορά, η οποία, όπως είπε, θα επηρεαστεί από τις ανοδικές αποδόσεις και από έναν πιο προσεκτικό καταναλωτή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης