Hydrogen Insight: Η Cummins ανακαλεί συσκευές ηλεκτρόλυσης για προβλήματα σε μονάδες «πράσινου υδρογόνου»

Hydrogen Insight: Η Cummins ανακαλεί συσκευές ηλεκτρόλυσης για προβλήματα σε μονάδες «πράσινου υδρογόνου»
Ο κατασκευαστής είπε στο Hydrogen Insight ότι το ζήτημα περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο, σε «μικρό αριθμό» μονάδων χωρίς να αποκαλύπτει ποια σειρά έχει επηρεαστεί
Η Cummins επιβεβαίωσε στο Hydrogen Insight ότι ανακαλεί «ένα μικρό αριθμό» συσκευών ηλεκτρόλυσης που παράγονται από το τμήμα Accelera (πρώην Hydrogenics), λόγω τεχνικών προβλημάτων με τη συγκεκριμένη σειρά.

«Εργαζόμαστε με την τεχνική μας ομάδα για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο στους πελάτες που επηρεάζονται», είπε ένας εκπρόσωπος στο Hydrogen Insight.

Ενώ ο όμιλος των ΗΠΑ δεν έχει αποκαλύψει ποιο μοντέλο ανακαλείται, η Hydrogen Insight κατανοεί ότι ο ηλεκτρολύτης PEM 2,5 MW που εγκαταστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, ως μέρος του έργου Green Hysland στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, είναι μία από τις εμπλεκόμενες μονάδες.

Accelera HyLYZER

Αυτό θα σήμαινε ότι μια πρώιμη σειρά του Accelera HyLYZER, του μοναδικού ηλεκτρολύτη PEM που προσφέρει ο κατασκευαστής, είναι το μοντέλο που αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα.
Ωστόσο, η Cummins δεν αποκάλυψε ποιο ζήτημα έχει εντοπιστεί με τη σειρά, σημειώνοντας μόνο ότι περιορίζεται στο συγκεκριμένο μοντέλο.

«Είμαστε σίγουροι για το χαρτοφυλάκιο των ηλεκτρολυτών μας συνολικά, καθώς η πλειοψηφία των ηλεκτρολυτών μας λειτουργεί κανονικά», είπε ο εκπρόσωπος.

Η εταιρεία επίσης δεν έχει επιβεβαιώσει πόσες συσκευές ηλεκτρόλυσης επηρεάστηκαν, ούτε απάντησε στους ισχυρισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι περίπου 30 μονάδες έχουν γειωθεί για περισσότερο από ένα χρόνο χωρίς καμία προσφορά για επισκευή ή αντικατάσταση του εξοπλισμού.

Παρόλο που η Cummins έχει κατασκευάσει ένα βιβλίο παραγγελιών ηλεκτρολύτη αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων και 3,5 GW παραγωγικής ικανότητας, το τμήμα της Accelera αναμένεται να έχει ζημιά 420-440 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους λόγω συνεχιζόμενων επενδύσεων σε νέο υδρογόνο και μπαταρία. ηλεκτρικά προϊόντα και εγκαταστάσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης