Ενέργεια

EDF: Παρατείνει τη διακοπή λειτουργίας πυρηνικού αντιδραστήρα 1,3GW λόγω καύσωνα

EDF: Παρατείνει τη διακοπή λειτουργίας πυρηνικού αντιδραστήρα 1,3GW λόγω καύσωνα
Ο αντιδραστήρας είναι εκτός σύνδεσης από τις 27 Μαρτίου και είχε προγραμματιστεί να επανεκκινήσει την Κυριακή  
Η γαλλική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας EDF ανακοίνωσε ότι παρέτεινε τη διακοπή στον πυρηνικό αντιδραστήρα Golfech 2 των 1,3 GW στη νοτιοδυτική Γαλλία τη Δευτέρα 21/8, επειδή το νερό του ποταμού που χρησιμοποιήθηκε για την ψύξη του αντιδραστήρα είχε ξεπεράσει τις μέγιστες θερμοκρασίες λόγω του καύσωνα σύμφωνα με το Reuters.

Ορισμένα τεχνικά ζητήματα στον αντιδραστήρα έπαιξαν επίσης ρόλο στην καθυστέρηση της επανεκκίνησης στις 25 Αυγούστου, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της EDF.
Ο αντιδραστήρας είναι εκτός σύνδεσης από τις 27 Μαρτίου και είχε προγραμματιστεί να επανεκκινήσει την Κυριακή.

Τα επίπεδα θερμοκρασίας του νερού για σκοπούς ψύξης στο εργοστάσιο Bugey και σε έναν άλλο αντιδραστήρα κατά μήκος του ποταμού Ροδανού στα νοτιοανατολικά φάνηκαν επίσης να ξεπερνούν τις οδηγίες της κυβέρνησης έως τις 24 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Η EDF είχε προαναγγείλει προειδοποιήσεις παραγωγής στο εργοστάσιο Bugey.

Ξεχωριστά, ο Γάλλος υπουργός Υγείας Aurelien Rousseau δήλωσε στο BFM TV τη Δευτέρα ότι υπάρχει κίνδυνος ορισμένες περιοχές στη νότια Γαλλία να υπόκεινται σε προειδοποίηση «κόκκινου συναγερμού» λόγω υπερβολικής ζέστης που αναμένεται από την Τρίτη και μετά.

Για τη Δευτέρα, η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία είχε εκδώσει πορτοκαλί συναγερμό για τη μισή επικράτεια της χώρας, λέγοντας ότι οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 35 και 38 Κελσίου στις περισσότερες από τις πληγείσες περιοχές, ενώ αναμένονται κορυφές 40 Κελσίου και άνω. στα νοτιοδυτικά και στην κοιλάδα του Ροδανού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης