Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,7% για τον S&P και 1,1% για τον Nasdaq, άνοδος 1,1% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,7% για τον S&P και 1,1% για τον Nasdaq, άνοδος 1,1% για τον energy sector

290 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τον τελευταίο γύρο αποτελεσμάτων και οικονομικών δεδομένων καθώς τα επιτόκια εκτινάχθηκαν σε νέα υψηλά.


Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 290 μονάδων, ή 0,84% στις 34.474 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,77% στις 4.370 μονάδες.

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,1% στις 669,15 μονάδες.

Ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 1,17% στις 13.316 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ έφτασε στο υψηλότερο σημείο από τον Οκτώβριο του 2022 την Πέμπτη. Τα επιτόκια συνεχίζουν να κινούνται υψηλότερα μετά τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Ιούλιο, που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να ανησυχεί για τον ανοδικό κίνδυνο για τον πληθωρισμό.

Η Walmart υποχώρησε περισσότερο από 2% ακόμη και μετά την αναφορά κερδών και εσόδων το δεύτερο τρίμηνο.

Η εταιρεία αύξησε επίσης την καθοδήγησή της για όλο το έτος και υπογράμμισε τη δύναμή της στις πωλήσεις παντοπωλείου και στο διαδίκτυο.

Η Cisco Systems κέρδισε σχεδόν 4% σε μια καλύτερη από την αναμενόμενη τριμηνιαία έκθεση κερδών.

Οι μετοχές αντιμετωπίζουν έναν δύσκολο Αύγουστο, με τους κύριους μέσους όρους να κατευθύνονται προς μια ακόμη χαμένη εβδομάδα και σε αρνητικό έδαφος για τον μήνα. Ο δείκτης της ευρείας αγοράς υποχώρησε περισσότερο από 4% τον Αύγουστο.

«Έχουμε αισθανθεί μετά το δυνατό ράλι στο πρώτο εξάμηνο, και μάλιστα συνεχίζοντας τον Ιούλιο, ότι χρειαζόταν κάποια προσοχή», δήλωσε ο διευθυντής χαρτοφυλακίου του Commonwealth Financial Network, Chris Fasciano.

Οι αξιώσεις ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Αυγούστου μειώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και ήταν ελαφρώς κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Φιλαδέλφειας ανέφερε επίσης άνοδο στον μεταποιητικό της δείκτη τον Αύγουστο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης