Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,1% για τον Nasdaq και 0,7% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 1,1% για τον Nasdaq και 0,7% για τον S&P
180 μονάδες έχασε ο Dow
Υποχώρηση στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν μια περίληψη της συνεδρίασης της Federal Reserve τον Ιούλιο, η οποία υπαινίσσεται δυνητικά υψηλότερα επιτόκια.

Ο Dow Jones υποχώρησε 180 μονάδες, ή 0,5% στις 34.765 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,7% στις 4.404 μονάδες

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,9% στις 661,8 μονάδες

Ο Nasdaq έχασε 1,1% στις 13.474 μονάδες.

Στα πρακτικά της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας τον Ιούλιο, αξιωματούχοι είπαν ότι ενδέχεται να απαιτηθεί πρόσθετη αυστηροποίηση για τη μείωση του πληθωρισμού.

«Με τον πληθωρισμό ακόμα πολύ πάνω από τον μακροπρόθεσμο στόχο της Επιτροπής και την αγορά εργασίας να παραμένει σφιχτή, οι περισσότεροι συμμετέχοντες συνέχισαν να βλέπουν σημαντικούς ανοδικούς κινδύνους για τον πληθωρισμό, που θα μπορούσαν να απαιτήσουν περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής», ανέφερε η σύνοψη.

Το επιτόκιο ομοσπονδιακών κεφαλαίων κυμαίνεται επί του παρόντος από 5,25% έως 5,5%, το υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από 22 χρόνια.

«Οι αγορές συνεχίζουν να ξεπουλούν καθώς τα πρακτικά της Fed υπογραμμίζουν ότι το οικονομικό σκηνικό πρέπει να υποχωρήσει, ώστε η ζήτηση να μετριαστεί ανάλογα», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.

«Πρόσφατες εκτιμήσεις για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου, σε συνδυασμό με νέα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, υποδηλώνουν ένα πολύ πιο ισχυρό υπόβαθρο για την οικονομία, σίγουρα όχι αυτό που θέλει να δει η Fed καθώς οδεύει στο λεγόμενο «τελευταίο μίλι» προς την επίτευξη σταθερότητας τιμών». πρόσθεσε ο Krosby.

Η Intel υποχώρησε περισσότερο από 3% οδηγώντας τον Dow χαμηλότερα. Οι υπηρεσίες επικοινωνιών, η ακίνητη περιουσία και η διακριτική ευχέρεια καταναλωτών ήταν μεταξύ των τομέων με τη χειρότερη απόδοση του S&P 500, χάνοντας περισσότερο από 1% ο καθένας.

Οι κινήσεις ακολουθούν μια χαμένη συνεδρίαση στη Wall Street, με τους τρεις κύριους δείκτες να είναι περισσότερο από 1% χαμηλότερα την Τρίτη. Με τις απώλειες ο Dow έκοψε ένα σερί τριών ανοδικών ημερών. Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών, γεγονός που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια ύφεση στο μέλλον.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης