Ενέργεια

ΕΙΑ: Μείωση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ – Σε υψηλό 3ετίας η παραγωγή

tags :
ΕΙΑ: Μείωση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ – Σε υψηλό 3ετίας η παραγωγή
Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5,960 εκατομμύρια βαρέλια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 11 Αυγούστου
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν σχεδόν 6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, χάνοντας όλα όσα κέρδισαν την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση την Τετάρτη, καθώς τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου έγιναν ασταθή από τις επίμονες προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας να συμπιέσει την αγορά σε συνάρτηση με την υποτονική οικονομία στον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα.

Εν τω μεταξύ, η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ προβλεπόταν σε νέο υψηλό τριετίας 12,7 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έως τις 11 Αυγούστου στην Εβδομαδιαία Έκθεση Κατάστασης Πετρελαίου της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας ή EIA.

Την προηγούμενη εβδομάδα έως τις 4 Αυγούστου, η ΕΙΑ  υπολόγισε την παραγωγή αργού στα 12,6 εκατομμύρια. Πριν από αυτές τις δύο εβδομάδες, ο οργανισμός δεν είχε προβλέψει τόσο υψηλό ρυθμό παραγωγής, μετά το ρεκόρ των 13,1 εκατομμυρίων βαρελιών που παράγονταν καθημερινά πριν από το ξέσπασμα του κορωνοϊού τον Μάρτιο του 2020.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5,960 εκατομμύρια βαρέλια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 11 Αυγούστου, μετά την αύξηση των 5,851 εκατομμυρίων βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα έως τις 4 Αυγούστου, ανέφερε η EIA. Οι αναλυτές του κλάδου που παρακολουθούνται από το Investing.com είχαν προβλέψει πτώση μόλις 2,32 εκατομμυρίων για την περασμένη εβδομάδα.

Άνοδος εξαγωγών

Μια πιο προσεκτική εξέταση της εβδομαδιαίας έκθεσης ΕΙΑ έδειξε ότι η άντληση αργού της περασμένης εβδομάδας πιθανότατα οφείλεται στην άνοδο των εξαγωγών αργού στις ΗΠΑ, οι οποίες αυξήθηκαν στα 4,599 εκατομμύρια βαρέλια από 2,36 εκατομμύρια βαρέλια.

Στο μέτωπο των αποθεμάτων βενζίνης, σημειώθηκε άνοδοε 0,261 εκατομμυρίων μετά την πτώση 2,661 εκ. την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει έως και 1,26 εκατ. για την περασμένη εβδομάδα.

Ενώ η βενζίνη για τα αυτοκίνητα είναι το Νο. 1 προϊόν καυσίμου των ΗΠΑ, η ζήτηση για αυτήν ήταν ελλιπής αυτό το καλοκαίρι.

Με τα αποθέματα αποστάγματος, σημειώθηκε μια αύξηση έκπληξη 0,296 εκατομμυρίων έναντι πρόβλέψηε 0,473 εκ. και πτώσης 1,706 εκ. την προηγούμενη εβδομάδα. Τα αποστάγματα διυλίζονται σε πετρέλαιο θέρμανσης, ντίζελ για φορτηγά, λεωφορεία, τρένα και πλοία και καύσιμα για αεριωθούμενα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης