Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Πετρέλαιο: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 6,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα

 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη, διευρύνοντας τις απώλειες 1% από την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι ανησυχίες για την ταλαιπωρημένη οικονομία της Κίνας αντιστάθμισαν τα μειωμένα αποθέματα των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν στα 84,51 δολάρια το βαρέλι έωτο πρωί ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε 35 σεντς στα 80,64 δολάρια το βαρέλι. Και οι δύο δείκτες είχαν αποδυναμωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 8 Αυγούστου την Τρίτη.

«Οι ανησυχίες ότι η παραπαίουσα οικονομία της Κίνας θα επιβαρύνει τη ζήτηση αντισταθμίζουν τη στενή προσφορά στην αγορά πετρελαίου», ανέφεραν οι αναλυτές της ANZ σε σημείωμα πελατών.

"Τα αποθέματα αργού στον κόμβο του Cushing φαίνεται να πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο. Τα ασιατικά διυλιστήρια εξαγοράζουν επίσης όλα τα διαθέσιμα φορτία πετρελαίου των ΗΠΑ", πρόσθεσαν.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 6,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου. Αυτή ήταν μια πολύ μεγαλύτερη πτώση από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές κατά 2,3 εκατομμύρια.

Τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα αποθέματα αναμένονται αργότερα την Τετάρτη.

Τα στοιχεία οικονομικής δραστηριότητας της Κίνας για τον Ιούλιο παραμένουν ο βασικός πτωτικός μοχλός της αγοράς, αφού τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων, βιομηχανικής παραγωγής και επενδύσεων δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες, τροφοδοτώντας ανησυχίες για βαθύτερη, μακροχρόνια επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Τα στοιχεία δραστηριότητας του Ιουλίου ώθησαν ορισμένους οικονομολόγους να επισημάνουν τους κινδύνους ότι η Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, μπορεί να δυσκολευτεί να επιτύχει τον στόχο ανάπτυξης του περίπου 5% για το έτος χωρίς περισσότερα δημοσιονομικά κίνητρα.

Το Πεκίνο μείωσε τα βασικά επιτόκια πολιτικής για να στηρίξει τη δραστηριότητα και ορισμένοι αναλυτές ελπίζουν ότι θα εφαρμοστούν σύντομα περισσότερα μέτρα τόνωσης για να κλονιστεί η οικονομία και να υποστηριχθεί η ζήτηση για εμπορεύματα όπως το πετρέλαιο.

Οι προοπτικές για το τέταρτο τρίμηνο «θα εξαρτηθούν κυρίως από τη μακροοικονομική κατάσταση στην Κίνα, αν και φαίνεται ότι η Σαουδική Αραβία θα συνεχίσει να το αντιμετωπίζει μέσω των περικοπών της, εάν χρειαστεί», δήλωσε ο διευθυντής έρευνας της Rystad Energy, Claudio Galimberti.

Οι περικοπές της προσφοράς από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, μέρος του ομίλου OPEC+ που περιλαμβάνει τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και συμμάχους, έχουν ωθήσει τις τιμές του πετρελαίου σε άνοδο τις τελευταίες επτά εβδομάδες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης