Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση 2% για το πετρέλαιο – Στα 84 δολ. κινείται το brent στα 80 δολ. το αργό

Πτώση 2% για το πετρέλαιο – Στα 84 δολ. κινείται το brent στα 80 δολ. το αργό

Τα στοιχεία από την Κίνα κλονίζουν το κλίμα

 

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση την Τρίτη, καθώς τα υποτονικά κινεζικά οικονομικά μεγέθη αντισταθμίστηκαν από την απροσδόκητη μείωση των βασικών επιτοκίων του Πεκίνου για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες.

Περί τις 17: 40 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 2,08% στα 84,43δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικο αργό US West Texas Intermediate σημείωνε πτώση 2,45% στα 80,49 δολάρια το βαρέλι.

Οι περικοπές της προσφοράς από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, μέρος του ομίλου OPEC+ που περιλαμβάνει τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και συμμάχους, βοήθησαν να ενισχυθεί ένα ράλι στις τιμές τις τελευταίες επτά εβδομάδες.

Τα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής και των λιανικών πωλήσεων της Κίνας την Τρίτη έδειξαν ότι η οικονομία επιβραδύνθηκε περαιτέρω τον περασμένο μήνα, εντείνοντας την πίεση στην ήδη παραπαίουσα ανάπτυξη και ωθώντας τις αρχές να μειώσουν τα βασικά επιτόκια πολιτικής για να στηρίξουν τη δραστηριότητα.

Μείωση επιτοκίων

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) μείωσε το επιτόκιο των 401 δισεκατομμυρίων γιουάν (55,3 δισεκατομμύρια δολάρια) σε μονοετή μεσοπρόθεσμα δάνεια δανεισμού (MLF) σε ορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κατά 15 μονάδες βάσης σε 2,5 %.

«Η αγορά περίμενε ότι η PBOC θα περίμενε μέχρι τον Σεπτέμβριο πριν υποχωρήσει ξανά, και οι σημερινές περικοπές υποδηλώνουν ότι η ανησυχία των αρχών για την κατάσταση της μακροοικονομίας αυξάνεται», δήλωσε ο Robert Carnell, επικεφαλής έρευνας Ασίας-Ειρηνικού της ING Bank.

Η διακίνηση μέσω διυλιστηρίων στον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο αυξήθηκε κατά 17,4% τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι, καθώς τα διυλιστήρια διατήρησαν την παραγωγή αυξημένη για να καλύψουν τη ζήτηση για εγχώρια καλοκαιρινά ταξίδια και να εξαργυρώσουν υψηλά περιφερειακά περιθώρια κέρδους εξάγοντας καύσιμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης