Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,5% για τον S&P και 1% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,5% για τον S&P και 1% για τον Nasdaq

26 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος τη Δευτέρα ως Wall Street, από την ανάκαμψη των μετοχών τσιπ και των μετοχών τεχνολογίας.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο περίπου 26 μονάδων, ή 0,07% στις 35.307 μονάδες.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,5% στις 4.489 μονάδες

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,33% στις 684,56 μονάδες

Ο Nasdaq κέρδισε 1% στις 13.788 μονάδες.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 1,4% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για μειώσεις τιμών για ορισμένες μονάδες Model Y στην Κίνα.

Οι κινήσεις έρχονται καθώς οι μετοχές δυσκολεύονται να διατηρήσουν το ράλι του 2023 στα τέλη του καλοκαιριού. Την περασμένη εβδομάδα, ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν 0,3% και 1,9%, αντίστοιχα. Ήταν το πρώτο σερί ήττας δύο εβδομάδων της χρονιάς για τον Nasdaq.

Ο Dow, ωστόσο, κέρδισε 0,62% για την τέταρτη θετική του εβδομάδα σε πέντε.

Αυτή η εβδομάδα θα μπορούσε να καθοδηγηθεί από πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του καταναλωτή στις ΗΠΑ, με αναφορές κερδών από το Home Depot, το Target και τη Walmart. Τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων από τον Ιούλιο αναμένονται επίσης το πρωί της Τρίτης.

Οι ανακοινὠσεις αποτελεσμάτων έρχονται μετά από μια ανάμεικτη παρτίδα εκθέσεων για τον πληθωρισμό την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες δείχνουν ότι η αύξηση των τιμών έχει υποχωρήσει από την κορύφωσή τους μετά την πανδημία, αλλά εξακολουθούν να είναι πάνω από τον στόχο του 2% της Federal Reserve.

Η αγορά αυτή τη στιγμή «δεν είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός», έγραψε σε σημείωμα της Δευτέρας ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Oppenheimer, John Stoltzfus.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «κάποια ανανέωση της ευρείας αγοράς από τις 31 Ιουλίου μας υποδηλώνει μια παύση που πιθανότατα έχει γίνει ανανέωση, παρά το τέλος της ανοδικής αγοράς».

«Ένα «κούρεμα» είναι [πιθανότατα] αυτό που έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Μια τέτοια επανόρθωση πιστεύουμε ότι είναι περισσότερο από πιθανώς υγιής, αντί να σηματοδοτεί την αρχή ενός τέλους στην ανοδική αγορά που προέκυψε από τις συνθήκες υπερπώλησης της περσινής αγοράς», δήλωσε ο Stoltzus.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης