Η Sunlight Group αποκτά το 100% της A. Müller GmbH

Η Sunlight Group αποκτά το 100% της A. Müller GmbH
Σε συνέχεια της αρχικής συμφωνίας για την απόκτηση του 51% της A. Müller GmbH από την Sunlight
Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group), μέλος του διεθνούς επενδυτικού Ομίλου Olympia, και εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics) και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ανακοινώνει την εξαγορά του 49% του μετοχικού κεφαλαίου της A. Müller GmbH.

Σε συνέχεια της περσινής συμφωνίας για την εξαγορά του 51% της A. Müller GmbH, η Sunlight αποκτά το υπόλοιπο 49% των μετοχών, σε μια προσπάθεια να ενοποιήσει την επιχειρηματική της παρουσία στους στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας που έχει θέσει.

Η εξαγορά του 100% της A. Müller GmbH θα δώσει τη δυνατότητα στον Όμιλο να μεγιστοποιήσει τις συνέργειες στους τομείς των πωλήσεων, της αποθήκευσης και της συναρμολόγησης, προς όφελος των πελατών, των μετόχων, των ενδιαφερομένων μερών και των περισσότερων από 3.200 εργαζομένους της Sunlight Group.

Η εξαγορά ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική ‘One Group’, η οποία δίνει έμφαση σε μια προσέγγιση platform-based όσον αφορά στις δραστηριότητές της.
Ο κ. Erik Müller θα παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος της A. Müller GmbH και των υφιστάμενων εταιρειών, με στόχο η Sunlight Group να γίνει μία εταιρεία.

Μπαταρίες semi-traction

Στη νέα δομή που θα δημιουργηθεί, θα δοθεί έμφαση στην διεύρυνση της κατηγορίας των μπαταριών semi-traction, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση των δύο μερών για την ανάπτυξη των διεθνών αγορών και τη δημιουργία ισχυρής παρουσίας σε αυτές.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group και Εκτελεστικός Διευθυντής του Διοικητικού Συμβουλίου, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι και ιδιαίτερα υπερήφανοι που η μακροχρόνια συνεργασία και σύμπραξή μας με την A. Müller GmbH περνά στην επόμενη φάση, με αυτή τη συμφωνία.

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που διαθέτει η A. Müller GmbH στον τομέα των μπαταριών θα συνεισφέρουν στις βασικές αξίες της Sunlight Group συμβάλλοντας στην ανάπτυξή μας ως μια σύγχρονη και καινοτόμα εταιρεία τεχνολογίας.
Είμαι βέβαιος ότι ο Erik Müller και η ομάδα του θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν σημαντικά με την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία τους.
01_7.JPG
Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε περαιτέρω με τον Erik για να επιτύχουμε τη βέλτιστη ανάπτυξη της Sunlight Group σε όλα τα επίπεδα».
Ο Martin Hartmann, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής Βιομηχανικής Ηλεκτροκίνησης Group πρόσθεσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που η A. Müller GmbH ενσωματώνεται πλήρως στο οικοσύστημα της Sunlight Group.

Με την ένωση των δυνάμεων μας στους κλάδους των προϊόντων ημί-έλξης και ηλεκτροκίνησης θα συνεχίσουμε από κοινού τα σημαντικά επιτεύγματά στον τομέα της βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης.
Η επιτυχημένη συνεργασία μας μέχρι στιγμής δείχνει πόσο πολύτιμη έχει αποδειχθεί η A. Müller GmbH για την στρατηγική του One Group.

Επιτυχημένη συνεργασία

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειώσω ότι η εμπειρία του κ. Erik Müller στον τομέα μας και στις αγορές, στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία μας όσον αφορά στους ανθρώπους, τους πελάτες και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Ο Erik Müller δήλωσε σχετικά με τη συμφωνία: «Η συμφωνία αυτή θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες, καθώς θα εστιάσουμε τους πόρους και την προσοχή μας σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς τομείς και θα ενοποιήσουμε τις σχετικές επιχειρήσεις της Sunlight Group κάτω από μία ισχυρότερη θυγατρική, που διαθέτει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα τη Sunlight Group για τη συνεχή εμπιστοσύνη, την υποστήριξη και την εξαιρετική συνεργασία.

Μια νέα μέρα για εμάς και τους πελάτες μας ξεκινά και θα πρέπει να εστιάσουμε την ενέργειά μας για να γίνουμε πιο σημαντικοί γι' αυτούς».
Εξέφρασε επίσης τον ενθουσιασμό του για το νέο κεφάλαιο που ξεκινά, χτίζοντας πάνω στην κληρονομιά που ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης