Γερμανία: 3,7 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της οικονομίας υδρογόνου το 2024

Γερμανία: 3,7 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της οικονομίας υδρογόνου το 2024

Η Γερμανία διπλασίασε τις εγχώριες προσδοκίες της για ανανεώσιμες πηγές υδρογόνου από 5GW σε 10GW χωρητικότητας ηλεκτρόλυσης μέχρι το τέλος της δεκαετίας

 

Η Γερμανία ρίχνει 3,7 δισ. ευρώ για ενίσχυση της οικονομίας του υδρογόνου το 2024, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το hydrogen-central.com

Η στήριξη της οικονομίας του υδρογόνου θα ανέλθει στα 3,7 δισ. ευρώ το 2024, μετά την υιοθέτηση, από τη γερμανική κυβέρνηση, του οικονομικού σχεδίου του Ταμείου για το Κλίμα και τον Μετασχηματισμό (KTF), όπως ανακοινώθηκε χθες στις 9 Αυγούστου.

Στο επίκεντρο το υδρογόνο

Το KTF έχει συνολικό προϋπολογισμό 57,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για το επόμενο έτος και σχεδιάζει επενδύσεις στο σύνολο των 221,8 δισεκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 2024 και 2027.

Από τον συνολικό προϋπολογισμό, η ενίσχυση της οικονομίας του υδρογόνου θα λάβει 3,7 δισ. ευρώ, τα οποία θα περιλαμβάνουν μια στρατηγική υδρογόνου για το εξωτερικό εμπόριο (συμπεριλαμβανομένου του ''H2Global'') και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της βιομηχανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία έχει επί του παρόντος ετήσια κατανάλωση υδρογόνου περίπου 55 TWh με αυτή να αναμένεται να αυξηθεί μεταξύ 95TWh και 130TWh έως το 2030, σύμφωνα με την Εθνική Στρατηγική Υδρογόνου της χώρας που ενημερώθηκε το δεύτερο εξάμηνο του Ιουλίου.

Οι φιλοδοξίες της Γερμανίας για τις ανανεώσιμες πηγές

Η Γερμανία διπλασίασε τις εγχώριες προσδοκίες της για ανανεώσιμες πηγές υδρογόνου από 5GW σε 10GW χωρητικότητας ηλεκτρόλυσης μέχρι το τέλος της δεκαετίας, με το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας ζήτησης να καλυφθεί είτε από εισαγωγές αγωγών είτε μέσω θαλάσσιων μεταφορών.

Τέλος, η πρωτοβουλία ‘’H2Global’’ είναι ένα  πρόγραμμα εισαγωγών που εξασφαλίζει 10ετή συμβόλαια για την αγορά υδρογόνου διεθνώς για μεταπώληση στην εγχώρια αγορά και θα αποτελέσει βασικό παράγοντα στη στρατηγική εισαγωγής.

www.worldenergynews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης