Ενέργεια

ADNOC: Ανάθεση συμβολαίου 3,6 δις. για την επέκταση δικτύου φυσικού αερίου

ADNOC: Ανάθεση συμβολαίου 3,6 δις. για την επέκταση δικτύου φυσικού αερίου
Η σύμβαση δόθηκε σε κοινοπραξία μεταξύ της National Petroleum Construction Company Co PJSC του Άμπου Ντάμπι και της ισπανικής Tecnicas Reunidas, ανέφερε η ADNOC Gas σε δήλωση.
Η μονάδα φυσικού αερίου της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Abu Dhabi National Oil Company, ADNOC Gas, ανακοίνωσε την Τετάρτη 9/8, ότι υπέγραψε σύμβαση ανάθεσης ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επέκταση της υποδομής επεξεργασίας φυσικού αερίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπως μεταφέρει το Reuters.

Η σύμβαση δόθηκε σε κοινοπραξία μεταξύ της National Petroleum Construction Company Co PJSC (NPCC), που ανήκει στο κρατικό ταμείο ADQ του Άμπου Ντάμπι, και της ισπανικής Tecnicas Reunidas (TRE.MC), ανέφερε η ADNOC Gas σε δήλωση.

Οι νέες εγκαταστάσεις επεξεργασίας αερίου θα επιτρέψουν τη «βελτιστοποιημένη παροχή» στο βιομηχανικό συγκρότημα Ruwais στη δυτική περιοχή Al Dhafra του Άμπου Ντάμπι.
Το έργο Maximizing Ethane Recovery and Monetization της ADNOC Gas στοχεύει να ενισχύσει την εξόρυξη αιθανίου κατά 35%-40% από τις χερσαίες εγκαταστάσεις της στο συγκρότημα Habshan με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων επεξεργασίας, καθώς και να "ξεκλειδώσει περαιτέρω αξία" από την υπάρχουσα πρώτη ύλη, παραδίδοντάς το στο Ruwais μέσω ενός αγωγού υγρών φυσικού αερίου μήκους 120 χιλιομέτρων (75 μίλια), πρόσθεσε η εταιρεία.

Η ADNOC είπε ότι πάνω από το 70% της αξίας της σύμβασης θα «επιστρέφει στην οικονομία των ΗΑΕ».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης